kua stormode

[Billede: Stormøde på KUA den 2.12.2013 - af Jonas Foldager]

Kampen imod fremdriftsreformen er gået ind i en ny fase. Sent onsdag aften meddelte undervisningsminister Morten Østergaard at han ville udskyde reformens implementering med et år. Dette viser at massekamp nytter! Men at reformen udskydes er langt fra nok. I går var der besættelse af PANUM-instuttutet i København og i dag af KUA. Vi bringer hermed en løbeseddel som Marxistiske Studerende uddelte ved dagens blokader på KUA.

Blokaden på KUA i dag er et vigtigt skridt i kampen mod reformen. For første gang i mange år viser vi KUA-studerende at vi står sammen mod regeringens absurde angreb på vores uddannelser. Det er de studerende selv der med blokaderne har taget sagen i egne hænder. For opbakningen til samlet handling mod reformen er stor blandt alle studerende. Så i dag står der i virkeligheden ikke bare enkelte blokadevagter. Bag hver enkelt blokadevagt står der nemlig hundrede af studerende der bakker op om kampen.

Hvordan kan vi vinde?

I starten af året tabte vi slaget om SU'en, fordi vores nationale studenterorganisation Danske Studerendes Fællesråd (DSF) lagde al sin fokus på lobbyarbejde. Det nyttede desværre ikke. Nu ser vi til gengæld, at den blotte trussel om demonstrationen, blokaderne på de forskellige fakulteter osv. i dagene op til den 27. allerede fik administrationen til at kræve reformen udsat fra ministeriet. Det viser én ting: Massemobilisering er vejen frem! Vi studerende må selv tage kampen op, der er ingen der gør det for os! Politikerne og KU's administration taler som om, at når en lov først er vedtaget, står den mejslet ind i sten. Men de samme politikere som vedtog disse forringelser kan presses til at fjerne dem igen.

Denne blokade er et vigtigt første skridt. Vi må bygge videre på dette. Vi skal kæmpe så indædt, at administrationen og ministeriet forstår, at vi ikke giver os, at det ikke giver mening for dem at forsøge at indføre reformen. De tror, at de kan ride stormen af, at vi bare laver en enkelt demonstration, eller en enkelt blokade og så går hjem. Men de skal vide, at kampen først slutter når reformen er væk. På samme måde støtter vi 100% op om initiativet fra GEO om kollektiv afmelding af eksamener fra hele KU og helst hele landet.

Når det er sagt, er det også klart at de praktiske omstændigheder med eksamener osv. formentlig vil betyde at kampen midlertidigt vil gå ned i den nærmeste fremtid, særligt nu hvor KU har trukket sin implementering tilbage. Men den tid må bruges effektivt.

Forberedelse

Vi ved at det kun er et spørgsmål om tid før at reformen bliver implementeret. Om det bliver Århus Universitet, Syddansk eller RUC næste gang ved vi ikke. Men det er en reform der rammer studerende i hele landet, på alle landets universiteter. Derfor må vi også stå solidarisk og samlet: Et slag mod én, er et slag mod alle! Næste gang et universitet forsøger at implementere reformen, må der svares prompte fra alle universiteter: "Ikke på vores vagt!"

Men samlet aktion kræver forberedelse. Derfor har vi vores organisationer, som HUM-rådet, Studenterrådet på KU og DSF til at organisere vores kamp. Hvis der kommer et ophold i bevægelsen, må tiden bruges på at danne netværk.

På stormødet i mandags blev der i debatten spurgt om Studenterrådet ved KU organiserede kampen på tværs af alle fakulteterne. Det blev desværre afvist, men spørgsmålet ramte hovedet på sømmet: vi må kæmpe samlet! På samme måde er DSF en national organisation hvis formål er at samle alle studenterrådene på landets universiteter. De har alle muligheder for at forberede næste slag: Derfor argumenterer Marxistiske Studerende kraftigt for, at DSF indkalder til et nationalt stormøde. Et stormøde der diskuterer kampen fremadrettet, med sigte på at sprede kampen med blokader og undervisningsnedlæggelse ud i hele landet. Det vil også sende et markant signal til regeringen om, at de ikke bare er oppe imod 38.000 studerende på KU, men 150.000 studerende i hele landet, som er klar til at kæmpe!

Hvad kan jeg gøre?

Står du alene, er svaret: intet! Derfor må du organisere dig. Snak med dine medstuderende og argumenter for, at HUM-rådet hurtigst muligt indkalder til et nyt stormøde hurtigst muligt i det nye semester eller hvis der kommer nye angreb inden. Et stormøde der kan beslutte, hvordan kampen skal føres videre. Og samtidig sende et signal til DSF om at gå forrest.

På de sidste uger har de studerende selv, gennem stormøder, massedemonstrationen og blokader, opnået mere end hvad happenings har gjort de sidste år tilsammen.

Det er hvad vi i Marxistiske Studerende kæmper for. Marxistiske Studerende er et netværk, hvor vi diskuterer teori, men også hvordan vi kan lære af tidligere erfaringer og helt konkret fremme de studerendes kamp. Vi arbejder sammen for, at de studerendes organisationer skal være de studerendes kamporganisationer, som aktivt går i spidsen for de studerendes kamp. God kamp!

ER DU INTERESSERET I AT DISKUTERE VEJEN FREM FOR
STUDENTERORGANISATIONERNE?
MØDE ONSDAG DEN 11. DECEMBER KL. 18.30

KONTAKT: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Se mere på facebook.com/marxstud

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.