studenterprotester2013Over 1.600 studerende på Københavns Universitets (KU) fakulteter har tilmeldt sig stormøder i den næste tid. Det drejer sig indtil videre om KUA (den. 19.), CSS (den 21.), FARMA (den 21.), SCIENCE (den 21.), Medicin (den 25.). Stormøderne er indkaldt for at diskutere mulighederne for at forhindre implementeringen af en række angreb for at tvinge de studerende hurtigere igennem uddannelserne.

Tiltagene drejer sig om et langt strengere regime i forhold til orlov, tvungen eksamenstilmelding og lignende. Målet er at KU vil forkorte den gennemsnitlige uddannelsestid med 7,6 måneder. For uddybning af tiltagene se: http://srku.dk/hurtigere-ud-reformen/. Lever de studerende ikke op til de nye strenge tiltag, udskrives de fra uddannelsen.

Tiltagene vil ramme alle studerende der ikke følger "den lige linje", studerende der er så uheldige at dumpe et fag (som de fleste oplever) eller studerende der er afhængige af studiejob for at overleve. Studierelevant arbejde vil også være sværere at få tid til. Sidst men ikke mindst rammer den alle studerende der håber på at få et job når de engang er færdige. Tiltagene vil nemlig øge antallet af færdiguddannede akademikere, som alle skal konkurrere om de få job der findes.

Lykkes det ikke KU at nedbringe uddannelsestiden med 7,6 måneder inden 2020, vil universitetet gå glip af en bonus på 300 mio. Men det absurde er, at bonussen er finansieret af besparelser på universiteterne selv. Der bliver hvert år sparet 2 procent på taxameterpengene. Det er en del af disse midler KU bliver stillet i udsigt, ifølge studenterrådet på KU.

Så i stedet for en bonus, er der i virkeligheden tale om at universitet kan få reduceret besparelserne, mod at de tvinger de studerende op i tempo. KU fodres med sin egen hale.

Men hvad skal dette vanvidsræs gøre godt for? Der er stor arbejdsløshed!

Det er på tide at sige fra! De studerende må tage kampen op, mod en regeringens og administrationens politik der ser studerende som varer der skal spyttes hurtigst muligt ud af fabrikken. Vejen frem er massemobiliseringer og kamp! Alene er vi intet, sammen har vi styrke.

Marxistiske Studerende er selvfølgelig med i kampen og vil følge begivenhederne tæt de næste dage.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.