”Vakilisme – Når filosofi, politik og poesi i en cocktail af punchlines og samfundskritisk slagkraft med tankens kraft kolliderer med Rytme og Poesi, så har man Vakilismen.”

Sådan beskriver Vakili på sin hjemmeside hans musik. Det er en rigtig god beskrivelse. Man sidder og nikker genkendende imens de sprødeste beats strømmer ud af ens højtalere. For samtidig med, at det er en fornøjelse at høre på, beskriver Vakili også verden og ikke mindst Danmark, set gennem øjnene på der er vækst op på Nørrebro og har iranske rødder.

EP’en ”Vakilisme 06” kan helt sikkert fyre op under enhver rød fest.

Vakili

Et emne der går igen i hans tekster, er den racisme, som splitter folk, og ikke mindst arbejderklassen, op. Han gør op med fordomme og prøver at smadre billedet på forskellige typiske stereotyper, og forklarer samtidig hvordan det er at bo i land hvor politikerne laver særregler for folk med en anden etnisk baggrund. Men også hvorfor folk går til ekstreme metoder som terrorisme. Det ser han også i et større perspektiv ”Imperialisme føder terrorismen min ven/ så ekstreme metoder avler ekstremer igen”, eller ”Man smider bomber på de svageste mænd/ underligt nok vender bomberne tilbage igen”.

På sine seks numre er det ikke kun kærlighed og familie, men også hvordan det kapitalistiske system og verden fungerer og præger hans hverdag.

Der er masser at kritik til den globale tilstand. Han gør op med de kapitalistiske vestlige lande som verdens helte og minder en om, at intet er sort/hvidt. ”Hvis jeg en dag skulle battle med pistol ville jeg næsten/løbe for jeg tør ikke stole på vesten”. Fundamentalistiske lande som Iran får dog også et par hårde ord med på vejen. Men det er klasseskellet, som er det afgørende, og det hentyder han også til flere steder: ”Om det så er London eller Kbh. du kan vælge et par/ men det er altid den lave klasse kriminelle er fra”.

Denne her EP kan varmt anbefales, ikke kun til revolutionære, men også andre folk der gerne vil høre om verden fra en mand på gaden. Det er en nydelse at høre de velproducerede numre igennem, og selv om alt hvad han rapper om ikke er lige politisk, så kunne det lyde som om der er et grundlæggende budskab igennem hele pladen, som han rapper:

”Revolution imod det pengegriske system!”

Køb Vakilisme ’06 her
Læs mere på: www.vakilisme.dk

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.