Dem
De rigeste 50 familier i Danmark er ifølge Berlinske Nyhedsmagasin til sammen gode for en formue på knapt 387 milliarder kroner. Det er mere end hvad, der samlet betales i indkomstskat i Danmark om året. Den mest velhavende del af befolkningen har de sidste mere end ti år høstet stadig stigende lønninger og profitter. De mest kende og groteske eksempler er måske Henning Dyremose, formand for Dansk Industri og tidligere TDC chef, som udover sin årlige gage på 70 millioner kroner, indkasserede en bonus på 29 millioner efter salget af TDC, og Niels Valentin Hansen, direktør for Roskilde Bank, som scorer den nette sum af 115 millioner årligt. Var disse eksempler udtryk for en sund økonomi, hvor der var plads og råd til overflod ville de måske kunne pynte som prægtige symboler.


Os
Vi almindelige arbejdende mennesker får derimod en anden virkelighed at mærke i forbindelse med det nuværende overenskomstforlig! Mens de, der i forvejen har så rigeligt, forgyldes endnu mere, må ansatte på mindsteløn nøjes med en lønforhøjelse, der svare til en indtægt på 103,15 kroner i timen i 2010! Her havde forventningerne fra flere forbund været, at timelønnen ville nå op på 120, 130 eller 140 kroner efter den treårige periode. Kravene fra Ungdomsforbundene har ved denne forhandling ligget omkring 10-12 kroner mere i timen pr. år. Men lærlingene må nøjes med at se frem til en 2-4 kroners årlig lønfremgang, og kravene til forbedrede vilkår for skifteholdsarbejdere ser ligeledes ud til at være overset. Samtidigt får ufaglærte ungarbejder under 2 kr. i lønstigning hvert år. Det er skandaløst.

Det er de høje herres tak for de milliarder, som almindelige mennesker, under et stadigt stigende arbejdspres, stres og udvidede arbejdstider har skabt.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.