Dem:
Statskassen har et overskud på 80 milliarder. Denne glædelige nyhed fik som bekendt finansminister Thor Pedersen til at udbryde, at ”vi snart er så rige at vi kan købe hele verden”. Disse penge er betalt af den danske arbejderklasse gennem skatter og kunne bruges på at forbedre og udbygge velfærden til gavn for flertallet af den danske befolkning. Men det er ikke noget for en driftig borgerlig regering. I stedet bliver dette enorme overskud brugt på at tilbagebetale den danske statsgæld til de store kapitalister og banker. Gælden, der for længst er blevet betalt af bare i renter, er med til at forgylde erhvervslivet der i forvejen har rekordhøje overskud på baggrund af større produktivitet, færre lønudgifter og endnu dårligere arbejdsforhold for den arbejderklasse. Således steg den samlede profit i de 1000 største virksomheder i 2005 med over 16 procent, oplyser 24 Timer.

Os:
På trods af det store overskud på statsfinanserne og i erhvervslivets regnskabsbøger er der store nedskæringer over alt i landet. Der er ikke råd til at almindelige mennesker kan få passet deres børn ordentligt imens de går på arbejde for at tjene penge til kapitalisterne. De offentligt ansatte løber hurtigere, og arbejdspresset er større end nogensinde før. Mange går ned med stress og diverse følgesygdomme heraf er ved at være hverdagskost for pædagoger, lærere og andre offentligt ansatte. Ifølge Ritzau dør 1400 danske arbejdere hvert år som følge af stress. De nye nedskæringer i det offentlige vil uden tvivl slå endnu flere arbejdere ihjel med øget arbejdspres, stress og jag.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.