LEGO fyrer 900!
Det havde længe været under optakt, men tirsdag den 20. juni blev det så officielt. LEGO flytter produktionen til Kladno i Tjekkiet. Det betyder, at 900 tidligere danske legoarbejdere i løbet af næste år vil stå uden arbejde. Samtidig bliver den produktionen, der foregår i USA, flyttet til Mexico. Hovedsædet vil dog stadig ligge i Billund. LEGO, der er gået fra 9 milliarder til 2 milliarder i overskud i de sidste 5 år, gør klart dette for at gøre produktionen billigere. Og det må danske arbejdere betale for med deres arbejde.

Gigantisk studenterbevægelse i Grækenland
Grundet et lovforslag fra den græske regering om at privatisere universiteterne for at give eleverne færre rettigheder, har de græske studerende mobiliseret større end det er set i 25 år. 50.000 studerende har været på gaden i Athen og Thessaloniki, og over 400 universitetsfakulteter er blevet besat. Vigtigt var det, at man med mobiliseringer fik lagt pres på GSEE (det græske LO), som indkaldte til et 3-timers generelt arbejdsstop.

Regeringen har nu ”indefrosset” loven, og studenter har indstillet mobiliseringerne indtil september.

Demonstration mod kvindeundertrykkelse i Iran
Den 12. juni 2006 demonstrerede 5000 kvinder i Iran, med støtte fra de studerende og menneskehedsrettighedsforkæmpere imod en islamisk undertrykkelse af kvinder. Demonstrationen, der foregik på Haft-e Tir pladsen i Teheran, Iran, var den største demonstration for kvinders rettigheder siden 1981, hvor den islamiske regering kom til magten.

Politiets reaktion viste tydeligt, hvor alvorligt regimet tog denne demonstration, der var 4 minibusser med politi til stede. De brugte knebler, tåregas og peberspray for at holde demonstrationen nede, og for at forbigående ikke skulle tilslutte sig demonstrationen. Ifølge Advar News, nyhedsorganisationen for Islamisk Studenter Organisation, blev 60 demonstranter arresteret.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.