Dem
De sidste mange år har de danske kapitalister skovlet milliardoverskud efter milliardoverskud ind og har forgyldt aktionærerne. Dette kan man kun takke den danske arbejderklasse for. Det er dem, som gang på gang bliver presset til højere produktivitet og dårligere arbejdsforhold. Enhver mulighed, der byder sig til at presse citronen, udnyttes. Derudover har den borgerlige regering uddelt gaver til det danske erhvervsliv som aldrig før. En skattelettelse hist og lidt eksportstøtte her. En borgerlig regering er og har altid været garant for at lægge hus til kapitalisternes fløde-skummer-fest, og hvis det stod til kapitalisterne er festen først lige gået i gang.

Os
Borgerlige ”tænkere” siger, at arbejderklassen er død. Den påstand kan ikke være mere forkert. Modsætningsforholdet mellem kapitalister og arbejdere har aldrig været større. Selvom de danske arbejdere er direkte årsag til kapitalisternes milliardoverskud, er takken stadig forringelse af arbejdsforholdene og såkaldte ”velfærdsreformer” (læs nedskæringer), skønt der aldrig har været så mange værdier i det danske samfund, det er bare kapitalisterne, som sidder på dem. Hvis den borgerlige regerings plan bliver ført ud i livet, vil det konkret betyde en forringelse af efterlønnen, forringelse af dagpengesatser for unge og ”startløn” for indvandrere. Dette er et frontalangreb på de det velfærdssamfund, som den danske arbejderklasse har været garant for at styrke og bevare de sidste hundrede år. Arbejderklassen er ikke død, og vi byder trods. Vi lukker ”nedskærings-festen”, og kræver at kapitalisterne betaler for velfærdsgildet.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.