Der er en stigende bekymring for arbejdernes helbred her i Danmark. Især fra arbejdsgiverside har bekymringen været voksende.

Denne bekymring er bl.a.kommet til udtryk i et forslag om, at de arbejdere som ryger, får en ekstra fridag, hvis de holder op med at ryge. For rygning er jo skadeligt for helbredet, og hvis helbredet svigter, ja så er man kun en udgift for arbejdsgiveren, så det er klart, at man er bekymret om helbredet hos arbejderne. Men det overraskende og forbavsende er imidlertid at arbejdernes egen organisation LO, som burde være interesseret i, at medlemmerne har et godt helbred, er imod forslaget og siger, at man ikke skal blande sundhedspolitik og lønpolitik sammen! Men intet kunne være mere forkert.I de her nye tider med ny økonomi og globalisering og IT er skellet mellem arbejde og fritid ved at blive visket ud, udtaler en professor ved Københavns universitet og denne udvikling vil nok fortsætte ud i fremtiden. Denne udvikling sker bl.a. fordi arbejdet er så interessant og arbejdsgiverne er mere afhængige af lønmodtagernes fantasi og kreativitet. Og hvad nu hvis man pludselig får en god idé kl. 4 om søndagen? Nej, den der der traditionelle lønarbejdertankegang med 8 timers fritid og 8 timers arbejde, det hører det nu bortgangne industrisamfund til. Nu er det nødvendigt at virksomhederne specialiserer sig i det, de er dygtige til. Dette kan gøres ved at udlicitere arbejdsopgaver.

Det er alle arbejdsgivere enige om er nødvendigt og gavnligt. Men udlicitering fører til øget arbejdstempo, og for at kunne holde til det så må arbejderne have et jernhelbred. Højt arbejdstempo fører bl.a. også til stress, og at man får mindre energi til familien, men det gør jo ikke så meget, når skellet mellem arbejde og fritid er visket ud. Og øget arbejdstempo fører også til nedslidning af arbejdere og dermed dårligere helbred.

Men det er der ikke nogen bekymring om fra arbejdsgiverside.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.