Nyrup udskrev valg med den undskyldning at den udenrigspolitiske situation krævede at der var klar opbakning bag regeringen. Dette er tvivlsomt. Tidspunktet for valget er nærmere valgt fordi Socialdemokratiet nu står til fremgang blandt andet fordi den udenrigspolitiske situation har fjernet opmærksomheden på forholdene i Danmark. Nyrup-regeringen har nemlig på ingen måde været i stand til kæmpe forbedringer for velfærdssamfundet igennem. I stedet har Socialdemokratiets ledelse åbnet op for en skarp højredrejning i den førte politik. Regeringen har gennemført privatiseringer og udliciteringer af store dele af den offentlige sektor. Private firmaers billige liciterings tilbud og manglende ressourcer til det offentlige har betydet katastrofale forhold for ældre, offentligt ansatte, gymnasieelever, folkeskoleelever, lærlinge, børnehaver, sygehuse og så videre. Nyrup-regeringen har ikke gjort noget for at få afskaffet boligmanglen der i stedet er vokset. Klassekvotienterne på alle uddanelser er steget, lærlingene mangler stadig lærepladser, syge skal betale mere for deres medicin, der mangler stadig sikkerhed på arbejdspladserne osv.

Mange stemmer nu borgerligt på grund af det manglende alternativ fra Socialdemokratiet, men de borgerlige har haft chancen mange gange før og har været endnu mere ivrige efter at forringe arbejdere og unges vilkår. Det er ikke de borgerlige partier der har kæmpet velfærden igennem - det har arbejderbevægelsen. De borgerlige har altid modvirket ethvert forsøg på at sikre uddannelse, arbejde og boliger til alle. De borgerlige partier repræsenterer kapitalisterne. Arbejdere har selv opbygget andre partier til at repræsentere sig. At ledelsen for Socialdemokratiet, SF, Enhedslisten og fagbevægelsen ikke har ført en ordentlig politik i den sidste periode kan kun føre til én konklusion:

AT ARBEJDERNE MÅ GÅ IND I DERES TRADITIONELLE ORGANISATIONER OG VINDE DEM TILBAGE TIL EN SOCIALISTISK ARBEJDERPOLITIK!!

FOR EN ARBEJDERBEVÆGELSE PÅ ET SOCIALISTISK PROGRAM!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.