trump tweetI forbindelse med stormen på Capitol Hill, valgte Twitter at pålægge Donald Trumps twitterkonto restriktioner. Først ved at gøre det umuligt at retweete hans tweets, og hurtigt efter blev hans konto permanent spærret og dermed helt utilgængelig for både ham og offentligheden. Mange andre online platforme fulgte straks efter. Snapchat, Youtube og Twitch har spærret alle konti associeret med Trumpkampagnen, mens Facebook og Instagram har nøjes med at forhindre ham i at lave opslag indtil Biden er indsat. Selv betalingsservicen Stripe, som Trumpkampagnen bruger til online fundraising, har spærret den nu forhenværende præsident.

Mange både liberale og venstreorienterede personer udtrykte stor glæde over, at disse virksomheder endelig tog ansvar og forsøgte at sætte en stopper for den stigende højreradikalisering. Den demokratiske orden måtte genetableres, forstås. Desuden burde politiet være hårdere mod den slags tosser. Hvor var de metoder der blev brugt under BLM-demonstrationerne? Stormen mod Capitol Hill skulle klassificeres som terror, så hårdere domme og overvågning kunne tages i brug. Det budskab lød klart og tydeligt selv fra folk der ellers havde #ACAB (All Cops Are Bastards) i deres twitterprofil.

Hvor kommer denne blinde tiltro til, at den fornuftige og ordentlige liberale del af den herskende klasse vil beskytte os? Hvordan kan man bilde sig selv ind, at øget terrorlovgivning og censur ikke først og fremmest vil gå ud over arbejderklassen og venstrefløjen? Det sekund arbejderklassen begynder at blive lige lovligt organiseret, vil disse metoder blive brugt mod os. Samme terrorlovgivning der skal redde os fra højrenationalisterne, vil blive brugt til at stemple fagforeninger og revolutionære organisationer som en trussel mod den nationale sikkerhed. Samme metoder der er blevet brugt mod Trump, vil med sikkerhed tages i brug i tilfælde af en generalstrejke. Twitter vil lukkes ned for at stoppe al kommunikation, diverse betalingsservices vil spærre vores konti og forhindre fx donationer til strejkekasser. Privatbeskeder vil blive logget og kæmmet for nyttig information. Arbejderklassen kan derfor ikke stole på hverken medier ejet af borgerskabet eller statens censur af disse, men må opbygge sine egne.

At styrke den herskende klasses magt og ret til overvågning og censur er aldrig progressivt. De sociale medier er ejet af enorme virksomheder som har to interesser: bevar borgerskabets position som herskende klasse og maksimer profit. Hvis kapitalisterne føler deres eksistens er truet, er de parat til hvad som helst.

Derfor siger Revolutionære Socialister:

Ingen tillid til den borgerlige stat og techgiganterne!

[BLIV ORGANISERET KOMMUNIST I RS]

[Læs om hvorfor vi bygger en revolutionær organisation]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.