I morges var vi endnu engang vidner til hensynsløse mord på uskyldige som blot passede deres daglige gøremål. Marxister fordømmer sådanne terrorhandlinger ligesom drabene på tusinder af mennesker i Syrien og andre krigshærgede lande: Spørgsmålet er: Hvad kan man gøre for at stoppe dette barbari? Vi publicerer her Fred Westons tanker om konsekvenserne.

Da jeg så nyhederne om bombeangrebene i Bruxelles lufthavn og senere i metroen kom jeg til at tænke på følgende:

1) Vores solidaritet går først og fremmest til familierne til ofrene for terrorangrebene i Bruxelles. De viser, at ingen sikkerhedsforanstaltninger (politi og militære) kan stoppe barbariske og kujonagtige angreb som de der ramte i morges. På trods af tilstedeværelsen af militære elitestyrker i lufthavnene siden november sidste år og øget politiovervågning ved indgangene til lufthavnene og metroen er disse umulige at sikre. En permanent ”lock down”, som den der blev indført i morges, vil lamme hele byen og dens økonomi. Byen vil holde op med at fungere.

2) Så længe Mellemøsten er det blødende sår det er, vil dette fortsætte. ”Vores” vestlige regeringer er ansvarlige for rodet i Mellemøsten, hvor de troede de kunne gå ind i lande, vælte regimer, bombe dem sønder og sammen og at alt så vil blive godt igen. Deres handlinger har haft den modsatte effekt. Og ved at undlade at gøre noget for at løse fremmedgørelsen af indvandrere og deres unge af tredje og fjerde generation, ved at undlade at gøre noget for at bekæmpe racisme, arbejdsløshed, fattigdom osv, mens de samtidig bomber mellemøstlige lande, har de skabt frugtbar jord for fundamentalisterne hvorfra de kan høste. Dette vil fortsætte.

3) Disse seneste bombeangreb vil også blive brugt til at retfærdiggøre flere repressive love – i navnet af krigen mod terror, selvfølgelig. Halvdelen af de 18 anti-terror tiltag der blev annonceret af den belgiske regering efter angrebet i Paris i november truer ALLE indbyggere, startende med arbejdernes organisationer og progressive grupper. Disse tiltag er allerede undsagt af vigtige fagforeninger, advokatgrupper og magistrater. Schengen vil blive sat under endnu større pres. De vil skubbe endnu mere til den allerede ustabile Europæiske Union, de vil øge spændingerne mellem medlemsstaterne og også indenfor landenes grænser.

4) Angrebene vil blive brugt til at dække over barbariet der bliver begået mod flygtninge på Grækenlands og andre landes grænser. For at kunne undertrykke flygtningene må de blive sat lig med kriminalitet, vold mod kvinder, og generel lovløshed. Når propagandamaskinen har opnået dette, kan alle mulige barbariske tiltag retfærdiggøres. Familier kan blive efterladt til at rådne op i mudderet, dø i tusindvis når de flygter fra krigene der blev skabt af ”Europa” i første omgang.

5) Højrefløjspartierne vil alle steder forsøge at bruge disse angreb til deres fordel. På et tidspunkt med stigende klassekamp, som i Frankrig og Belgien, er denne slags ting nyttige til at aflede opmærksomheden væk fra de virkelige årsager til den nuværende krise vi gennemlever. Overalt er der spændinger mellem klasserne. Især unge vender sig imod det kapitalistiske system. Det vil ikke tage lang tid før hele arbejderklassen bevæger sig over hele Europa.

6) Angrebene vil også blive brugt til at retfærdiggøre yderligere bombninger i Syrien, og øge den allerede alvorlige flygtningekrise. Flygtninge bliver ved med at komme og de vil ikke stoppe, eftersom det der engang var deres hjem er blevet til et rent helvede. De har intet alternativ til at blive ved med at strømme til EU's grænser.

7) Dette barbari er ved at fæstne sig i bevidstheden hos millioner af arbejdere og unge, særligt de helt unge. De ser en verden uden fremtid, med voksende arbejdsløshed, konstante angreb på alle tilkæmpede rettigheder, på uddannelse, sundhed, boliger, ordenlige job, lønninger… kombineret med krige rundt om på jorden.

8) Der er ingen måde at løse dette, så længe at det der er bestemmende for alle regeringers politikker er at maksimere profitten for de få. Systemet kan ikke repareres eller reformeres. Det må væk. Alternativet er ikke til at holde ud at tænke på!

9) De mange kampe fra arbejdere og unge over hele jorden for et bedre liv, for job, bolig, sundhed… de må bringes sammen som én og fokuseres på én ting: udslette dette system med roden, for at lægge fundamentet for et nyt samfund, socialisme. Dette er ikke en utopi; Det er det eneste konkrete alternativ til det nuværende barbari.

[Læs også: Kæmp for en revolution - Gå med i Revolutionære Socialister]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.