fergusonprotest2Løbeseddel: ”Man kan ikke have kapitalisme uden racisme”

Med disse enkle ord, opsummerede den store revolutionære martyr Malcolm X en dyb sandhed om den verden, vi lever i. Kapitalismen er et system baseret på ulighed, udnyttelse, undertrykkelse og diskrimination. Arbejderklassen udgør det store flertal, og det er os, der skaber velstand i samfundet gennem vores arbejde. Men det er den lille håndfuld kapitalister, der beholder langt størstedelen af den rigdom og nyder alle fordelene. Hvordan er det muligt for et lille mindretal at dominere flertallet?

fergusonpoliceFor at opretholde deres rigdom og magt har kapitalisterne brug for staten: stærkt bevæbnet, anti-arbejder, og racistisk politi, domstole og love. Derudover bruger de ”del og hersk taktikken”, med det formål at splitte arbejderklassen langs racemæssige, religiøse, kønslige og etniske linjer. På denne måde kan de få os til at bekæmpe hinanden over krummerne fra deres bord i stedet for at forstå, hvem den virkelige fjende er: kapitalisterne og deres system.

Mordet på Michael Brown er blot den seneste tragedie i en lang historie af brutalitet og racisme fra politiet. De landsdækkende protester og den kæmpe sympati og solidaritet, der er fremkommet, viser, at de fleste mennesker ønsker at stå sammen og bekæmpe uretfærdighed og undertrykkelse. Kun gennem arbejdernes masseaktioner og sammenhold kan vi kæmpe og vinde. Arbejderbevægelsen må bruge sine enorme ressourcer, antal og magt til at organisere og bygge denne kamp.

Vi må også forstå, at hverken Demokraterne eller Republikanerne repræsenterer almindelige arbejderes interesser. Begge partier er købt og betalt af storkapitalen. Det er derfor, vi har brug for et masseparti for arbejderklassen, baseret på fagforeningerne, et parti der kæmper for et socialistisk program til at omdanne samfundet.

ferguson-fists-raisedMidlertidige eller kosmetiske tiltag vil ikke fjerne de grundlæggende årsager til ulighed, fattigdom, og kriminalisering. Der er behov for et omfattende program for offentlige arbejder for at genopbygge vores samfund og infrastruktur, kvalitetsboliger, sundhedspleje, uddannelse og velbetalte jobs under overenskomst, der kan sikre en anstændig levestandard for alle. Intet af dette er muligt i det nødvendige omfang på grundlag af det profitdrevne kapitalistiske system. Det er derfor, vi ville tilføje følgende til hvad Malcolm X sagde: "du kan ikke have racisme uden kapitalisme!" For at fjerne racismen og alle de onder, der følger med, må vi gøre en ende på kapitalismen!

 

For mere baggrund om protesterne i Ferguson, læs følgende artikel på marxist.com  (engelsk).

 

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.