Vi bringer her en udtalelse, vedtaget enstemmigt på IMTs Verdenskongres i Grækenland den 3. august 2014.

Den kontrarevolutionære Maidan-bevægelse i Ukraine har bragt en nationalistisk højrefløjsregering, som indeholder ekstreme højre- og neofascistiske elementer, til magten. De provokative politiske tiltag fra den nye regering imod den russisktalende befolkning i Sydøst og på Krim, skubbede dem i retning af løsrivelse. Den reaktionære kapitalistiske Putin-regering greb denne mulighed for at fremme sine egne interesser.

Yatseniuk-Turchynov-Poroshenko-regeringen har, med fuld støtte fra Washington, London og Berlin, ført en politik med begrænsning af demokratiske rettigheder og har startet en såkaldt ”Anti-Terror Operation” mod sit eget folk i Donbass regionen, inklusiv bombning af civile områder.

Fascistiske og nazistiske paramilitære grupper og private hære, finansieret af individuelle oligarker, er blevet indrulleret i statsapparatet og givet straffrihed for deres voldelige aktiviteter. Aktivister fra venstrefløjen, kommunister og fagforeningsaktivister er blevet angrebet, kidnappet og myrdet, deres kontorer angrebet, røvet og nedbrændt, hvilket har tvunget deres organisationer under jorden. Dette kulminerede i Odessa-massakren, i hvilken mindst 48 mennesker (inklusiv medlemmer af KPU, Komsomol og Borotba) blev slået ihjel af de paramilitære fascistiske bander.

Et juridisk angreb er blevet lanceret rettet mod Ukraines Kommunistparti – en organisation som fik 2,6mio stemmer ved det sidste parlamentsvalg – med det udtalte mål, at forbyde partiet og dets symboler. Den kommunistiske organisation Borotba er allerede blevet tvunget under jorden, efter at dets kontorer blev stormet og forsøg på at kidnappe nogle af deres ledende aktivister.

Den Internationale Marxistiske Tendens udtrykker sin fulde solidaritet med den anti-fascistiske modstand i Ukraine og sværger at mobilisere bredest mulige lag af arbejderbevægelsen og ungdommen over hele verden for at forsvare de demokratiske rettigheder for de, der kæmper mod myndighederne i Kiev.

Samtidig er det vores overbevisning, at en virkeligt anti-fascistisk bevægelse kun kan blive bygget på basis af proletarisk internationalisme og må være forbundet til kampen mod kapitalisme. Den eneste løsning for Ukraines arbejdende folk ligger ikke i nationalisme (hverken ukrainsk eller russisk), som splitter dem og tillader oligarkerne at gennemtvinge deres politik, men derimod i broderlig enhed mellem arbejdere fra forskellige nationale og sproglige grupper, baseret på anerkendelse og respekt for deres kulturelle og sproglige rettigheder. Det vil sige ekspropriation af oligarkerne, genetablering af kollektivt ejerskab og afskaffelse af kapitalismen i Ukraine, hvilket vil have en kraftfuld effekt inde i Ruslands selv.

- Solidaritet med den anti-fascistiske modstand i Ukraine
- Ned med den NATO-EU støttede Kiev-regering der fører krig mod sit eget folk
- Stop krigen i Donbass
- For arbejderklasse-enhed baseret på proletarisk internationalisme
- For ekspropriation af oligarkerne og opbyggelsen af en planlagt økonomi under demokratisk arbejderkontrol
- For et socialistisk Ukraine, for et socialistisk Rusland – Arbejdere i alle lande foren Jer!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.