Statsminister Anders Fogh har netop meddelt, at man er parat til at lade de danske militære styrker indgå i den amerikanske intervention mod Irak. Danmark er dermed med som partner i den kommende krig mod Irak, som ingen længere tvivler på kommer. Med den beslutning handler regeringen bevidst imod, hvad et bredt flertal i Danmark mener. Der er efterhånden ikke mange, der tror på, at krigen har det mindste at gøre med masseødelæggelsesvåben og terrorisme, da der ikke er kommet et eneste bevis på bordet. Krigen handler om USA's rolle som den altdominerende supermagt, som ikke vil lade sig styre af hverken FN, internationale love osv. USA vil have et styre i Irak, der kan sikre de amerikanske interesser i området på både det økonomiske og militære plan. Et styre, der vil sikre de amerikanske oliefirmaer kontrol med olien, en marionetregering som den, de fik indsat i Afghanistan. Der må ikke herske tvivl i nogen lande om, at USA bestemmer, og hvis USA siger krig, så bliver der krig.

At den danske regering slutter op bag dette, afslører fuldstændig den danske overklasses kapitulation over for den amerikanske imperialisme. Hvor England er blevet kaldt en logrende hund, der glædeligt følger USA's mindste kald, må Danmark nu kaldes en logrende husmus. Danmarks militære formåen ligger på et meget lille sted. At man nu vil sende en ubåd og et krigsskib i krig, kan ikke ændre på noget. Det er bare et signal om, at "Danmark er med!" Men de danske soldater risikerer lemlæstelse og død, hvorfor? For at den danske regering kan vise sig som "gode og loyale allierede".

Også FN's rolle fremstår efterhånden mere og mere tydelig. Visse håbefulde personer har udtalt, at FN er talerør for verdenssamfundet. Men sandheden er, at FN er et instrument for verdens store nationer især USA. Og hvis FN for en gangs skyld ikke gør, som USA vil, jamen så gør USA det alligevel, lige meget hvad FN siger. USA var dybt indignerede over, at sikkerhedsrådet ikke gjorde, hvad USA forlangte. Det plejede det ellers at gøre. Hvad ligner det at stemme imod USA? Det har nu ført til, at man taler om, hvorvidt FN har nogen fremtid. Kun fordi det en enkelt gang ikke har fulgt USA's vilje. Folk, der seriøst ønsker en bedre og mere retfærdig verden, bør på ingen måde have tiltro til FN, der bare er legeplads for verdens store nationer.

Den danske regerings støtte til den kommende krig må modarbejdes på alle områder. Det er ikke Anders Fogh, der skal ned og slås. Det er han så venlig at lade andre gøre. Men det er ham, der sender folk af sted. Hvorfor skal civilbefolkningen i Irak og danske, engelske og amerikanske soldater betale prisen for USA's imperialistiske interesser? Denne krig må modarbejdes overalt. Der er brug for flere demonstrationer. Studerende og arbejdere over hele verden har erklæret, at de vil gå i strejke, hvis krigen bryder ud. Dette vil være en effektiv modstand mod krigen. Den danske fagbevægelse bør indkalde til landsdækkende strejker imod krigen, i samarbejde med fagbevægelsen i andre lande. Hvis regeringen så gerne vil i krig, så lad os sende dem derned og lade arbejderpartierne tage over med en politik, der forsvare velfærden mod USA's krigseventyr.

Stop krigen – spred modstanden ud på arbejdspladserne!
Nej til dansk krigsdeltagelse – vælt den borgerlige regering!
Fagbevægelsen må gå i spidsen for landsdækkende strejker mod krigen!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.