Dagen i dag - 11. september - er kendt for to ting: Terrorangrebene i USA i 2001 og kuppet i Chile i 1973. Vi genudgiver artikler om disse historiske og skelsættende begivenheder.

Flere tusinde mennesker omkom 11. september 2001 - mange af dem døde på deres arbejdspladser: servitricer, kontorfolk, rengøringspersonale, flybesætninger, for ikke at tale om mange hundrede brandfolk og politibetjente, der døde, mens de forsøgte at redde liv. Det var en ufattelig menneskelig tragedie. Efter angrebene blev der drevet rovdrift på almindelige menneskers oprigtige medfølelse med ofrene. Kasper Siegismund beskrev i denne artikel, hvordan angreben på kort sigt ville få reaktionære konsekvenser, men forudså samtidig at strømmen ville vende på et tidspunkt.

Mens Salvador Allendes regering eksisterede i Chile, forsøgte reformister i hele verden (ofte i "kommunistiske" klæder) at fremhæve regeringen som et bevis på, at socialisme kan gennemføres gradvist af parlamentarisk vej og uden voldsomme sammenstød mellem klasserne. Det var det, som Salvador Allende forsøgte at gennemføre. Men på trods af de gode hensigter, endte eksperimentet i fascisme og diktatur efter det CIA-støttede kup i 1973. Alan Woods beskrev den revolutionære proces og årsagerne til nederlaget indgående i denne artikel fra 1979.
Del 1
Del 2
Del 3

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.