Det var med stor sorg, vi hørte om kammerat Pierre Broués død. Han var en enestående trotskistisk historiker og en revolutionær veteran. Efter en lang og smertefuld kamp mod kræft døde Pierre klokken 03.04 onsdag den 27. Juli, 79 år gammel.

Pierre Broué vil blive husket for sine fremragende bøger, som følger den internationale revolutionære bevægelses historie, særligt Leon Trotskij og hans kammeraters liv og værk. Blandt disse bøger er ”Bolsjevikpartiets Historie”, ”Kommunister imod Stalin”, ”Trotskij” og mange bøger om den spanske og tyske revolution.

Han var en mand, der dedikerede hele sit liv til de revolutionære kommunismes sag. Som ung kæmpede han i den franske modstandsbevægelse mod den nazistiske besættelsesmagt. Han gik med i ungkommunisterne og antog snart et trotskistisk standpunkt, som han konstant har forsvaret lige siden.I de sidste år af sit liv bevægede Pierre sig tættere på den Internationale Marxistiske Tendens, som udtrykker sig på www.marxist.com.

Pierre Broué støttede entusiastisk det internationale projekt for at udgive Trotskij, som vi lancerede for to år siden. Han skrev for nylig et forord til vores udgave af Not Guilty (”Ikke skyldig”, red.), konklusionen fra Deweykommissionen om Moskvaprocesserne, som ikke har været trykt i mange år.

Pierre Broués død er et ubærligt tab for den internationale marxisme. Hvis han havde levet, er vi ikke i tvivl om, at han ville have produceret endnu flere værker af varig betydning for vores bevægelse.

Vi sender vores dybfølte sympati til Pierres familie, venner og kammerater. Særligt Jean-Pierre, hans tætte samarbejdspatner, kammerat og ven.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.