Fælles sag på tværsFælles sag på tværs af fag demonstration i København. Foto: Andreas NørgårdVi bringer her en udtalelse vedtaget af det tværfaglige initiativ Fælles sag på tværs af fag. Initiativet arbejder for at brede sygeplejerskernes kampen for bedre løn- og arbejdsforhold ud til alle faggrupper i resten af sundhedssektoren. Udtagelsen blev vedtaget på demonstrationerne, som Fælles sag på tværs af fag afholdte i København, Århus og Odense torsdag den 28. oktober. Revolutionære Socialister var med til demonstrationen i København, for at bakke op om kampen for bedre forhold på tværs af hele sundhedssektoren.

FÆLLES SAG PÅ TVÆRS AF FAG!

Situationen er dybt alvorlig i den offentlige sundheds-og velfærdssektor. Den bløder. Fagligt dygtigt og ansvarsfuldt personale har i årevis forsøgt at fylde hullerne ud og få det til at fungere. Nu går det ikke længere. Skiftende regeringers nedskæringer og reform amok har udhulet forholdene for ansatte og brugere, hvad enten de er patienter, plejehjemsbeboere, fødende eller børn.

Den udvikling må stoppes nu.

Sygeplejerskerne står langt fra alene i deres flere måneder lange strejke og aktioner. For solidariteten er stor. En bevægelse blandt andre grupper af offentlige ansatte: SOSU’er, jordemødre, pædagoger, lærere, socialrådgivere m.fl. vokser frem i en fælles sag på tværs af fag.

Det er det voksende fællesskabs styrke, der kan skabe den nødvendige forandring. Det er os på gulvet, hvad enten vi er ansatte eller brugere, der nu må handle sammen. For arbejdsgiverne, politikerne og forbundstoppene gør det ikke for os.

De har kendt denne situation længe. Udbrændte ansatte, mangel på uddannet personale, stress og folk, der flygter fra fagene. Men de nægter at sikre ordentlige løn-og arbejdsforhold for de ansatte.

Derfor opfordrer vi nu alle, der ønsker et ordentligt offentligt sundhedsvæsen og velfærdssektor, alle der ønsker et reelt løft på arbejds- og lønforhold, alle der ønsker ligeløn til at slutte op om kravene:

Pengene på bordet nu til at sikre nok ansatte til at klare opgaverne – sikre højere og ligeløn nu – sikre bedre arbejdsforhold.

[Læs om hvorfor vi bygger en revolutionær organisation]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.