Første maj har siden 1889 været anledning til, at hele venstrefløjen og arbejderbevægelsen står sammen for at fejre arbejdernes internationale kampdag. I Socialistisk Standpunkt har vi altid gået ind for enhed i arbejderbevægelsen, og vi har kritiseret, at der har været afholdt separate såkaldte ”Rød 1. maj” arrangementer. Det har virket splittende i stedet for samlende.

Derfor smerter det os, at man fra LO-Storkøbenhavns side har besluttet følgende tiltag:

Salg af politiske materialer fra solidaritetsboderne forbydes
Det har været en tradition i årtier, at mange aktivister, arbejdere og unge har brugt 1. maj som mulighed for at købe politisk venstrefløjslitteratur af forskellig slags og diskutere med mange forskellige strømninger. På den måde har man kunnet udvide sin horisont og få større indsigt og forståelse for forskellige politiske tendenser i arbejderbevægelsen. På den måde har LO-Storkøbenhavns 1. maj i Fælledparken været et unikt forum. Det har nemlig ikke (som de borgerlige medier forsøger at fremstille det) været én stor drukfest. Det er muligvis en af de dage på året, hvor der bliver diskuteret mest politik. Muligheden for at købe og sælge politisk litteratur har været en integreret del af dette.

Gevaldig prisstigning
I 2009 kostede en solidaritetsbod 1.800 kroner. Det er mange penge for små foreninger, men det blegner i forhold til årets pris: 4.375 kroner. Prisen er med andre ord steget med 143 procent i løbet af tre år.

LO-Storkøbenhavn har ikke givet nogen årsag til denne prisstigning. Hvis det er et udtryk for, at LO-Storkøbenhavns omkostninger er steget så voldsomt, så burde man overveje, om man kan lave arrangementet med lidt færre storskærme og glittet papir, og med lidt mere folkelig tilgængelighed.

Den sidstnævnte årsag, nemlig prisen, gør at foreninger som Socialistisk Standpunkt ikke har råd til at deltage i det officielle arrangement. Vi mener, at LO-Storkøbenhavn har lavet en fejlvurdering, og det er vores håb, at man vil tage ovennævnte beslutninger op til revision. At udelukke mindre foreninger og organisationer (måske utilsigtet) gennem økonomiske barrierer virker ikke med til at skabe enhed, men skaber tværtimod en kunstig opdeling mellem de, der har råd, og de der ikke har

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.