De modige blokade vagter foran CSC på Retortvej har siden onsdag i sidste uge været engageret i en fuld blokade af virksomheden for at presse denne til forhandlinger. Dette pres, som de strejkende har lagt på CSC ledelsens skuldre, har kunnet mærkes af de strejkende i form af den intensiverede kamp fra virksomhedens side. Ligeledes kæmper skruebrækkerne en skruppelløs kamp for at komme ind på virksomheden, hvilket ikke blot underminerer arbejdernes kamp for bedre forhold, men i visse tilfælde giver sig udslag i direkte voldelige konfrontationer fra skruebrækkernes side overfor de ikke-voldelige blokadevagter.

Siden onsdag i sidste uge har der været mindst to tilfælde af skruebrækkere, som ramponerer blokaderne, der som bekendt består af mennesker af kød og blod, med køretøjer uden af tage højde for blokadevagternes ve og vel. Det sidste af disse tilfælde fandt sted foran CSC på Retortvej onsdag den 22 juni, hvor en varevogn i den forkerte kørebane med fuldt overlæg og tilpas faretruende hastighed kørte direkte ind i blokaderne og ramte 4-5 personer. Heldigvis led ingen skade; alle slap med forskrækkelsen. Denne hændelse fandt sted under fuld overvågning fra politiet side, som netop var ankommet til stedet for at bryde blokaden op og assistere skruebrækkerne i at komme ind på virksomheden. Politiet foretog samtaler med de implicerede parter, men udfaldet af situationen kendes ikke endnu.

Indtil nu har vi set at politiet beskytter ene og alene arbejdsgivernes interesser, ved at lukke skruebrækkere ind. Hvor er politiets beskyttelse af blokadevagterne, der gennemfører en fuldt ud lovlig strejke, og som har rettens ord for at CSC’s oplæring af skruebrækkere var ulovlig?

Det lykkedes vores reporter på blokaden at filme varevognen da den forlod CSC efter at have påkørt 4-5 blokadevagter. Filmen kan ses på Youtube

Del

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.