Tirsdag d. 24. maj afholdt studenternetværket Marxistiske Studerende og Socialistisk Standpunkt debatmøde om konflikten på it-virksomheden, CSC.
Trods eksaminer var mere end 15 mødt op for at høre tre repræsentanter for de konfliktramte ansatte, der var inviteret. De fortalte deres gruopvækkende historie.

Historien om hvordan de uden nævneværdig forhandling var blevet lockoutet, da de og deres fagforening nægtede at gå med til absurde nedskæringskrav, om hvordan tillidsfolk bliver forfulgt og fyret, og om hvordan de resterende ansatte, som har varslet strejke fra 1. juni, må skrive deres eget jobopslag, for derefter at blive sat til at lære deres egne skruebrækkere op under overvågning af chefen.

Skruebrækkere, der vel at mærke bl.a. er enten underbetalte udlændinge, som arbejder uden arbejdstilladelse i Danmark eller overbetalte danskere, der får mere end 3 gange så meget i løn som de ansatte – et faktum der viser, at CSC er fast besluttede på at knække de ansatte.

Alt i alt kunne de fortælle om, hvordan ledelsen i CSC har den tilgang at ”en ressource er en ressource”, og arbejdsforhold, tryghed og etik er en by i Rusland. Selv har de ingen sikkerhed for fremtiden. Det er ikke til at sige, hvor længe konflikten kan trække ud, og hvor mange penge der er i strejkekassen. Hvis konflikten bliver til en såkaldt ”frigørende konflikt”, kan de fyres uden varsel, ligesom de, hvis de melder sig syge eller siger deres meninger lidt for højt, også kan risikere en fyring.

De forklarede, hvordan CSC-ledelsen grundlæggende har to mål: at knække fagforeningernes tilstedeværelse på arbejdspladsen, samt gøre det let for dem at fyre op til 900 ansatte indenfor den næste periode uden nævneværdige vanskeligheder.

Men CSC-arbejderne opgiver ikke uden kamp! I over tre måneder har de nu holdt humøret oppe, og fra 1. juni bliver der storkonflikt. De forklarede, at hvis ikke de kæmper kampen nu, kan det jo være at deres næste arbejdsplads, vælger at følge CSC’s eksempel. ”Du kan altid dukke dig, men pludselig kan du ikke komme længere ned, og så bliver du kørt helt over”, som én udtrykte det.

Heldigvis er de langtfra de eneste der tænker sådan, og deres kamp har fået støtte fra andre, der også ønsker at stoppe CSC-ledelsen: ”De ville gøre det til de højtuddannede it-ansattes kamp, men vi har fået støtte fra alle mulige – private familier, stilladsarbejdere, rengøringsfolk. En masse mennesker som kunne se, at det ikke bare handlede om konkrete lønforhandlinger, men om den danske tradition for forhandling.”

CSC bliver brugt som rambuk til at bekæmpe alt, hvad den danske arbejderklasse har tilkæmpet sig de sidste 150 år. Vinder CSC, er sluseporten åbnet for de samme angreb andre steder. CSC får støtte fra Dansk Industri, nu må LO og FTF også ind i kampen, og sætte hårdt mod hårdt.

Mødet vedtog en støtteudtalelse (se nedenfor) og organiserede en indsamling, på mødet og efterfølgende på gader og stræder. De konfliktramte fra CSC fortalte at støtte og sympati er helt afgørende for at holde modet oppe, og vi opfordrer alle til at sprede kendskabet til konflikten, at møde op ved deres morgenblokader og ikke mindst demonstrationen på torsdag kl. 15, samt vedtage støtteudtalelser og samle penge ind.

Støtteudtalelser kan sendes direkte til de strejkende til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. eller hvis du gerne vil støtte de konfliktende og deres forskellige aktiviteter, kan du indbetale et beløb på PROSAs konto reg. 5024 kontonr. 0001010144 i Jyske Bank.

Støtte udtalelse fra marxistiske studerende til de lockoutede arbejdere på CSC

Marxistiske studerende på Københavns Universitet, Roskilde Universitet samt Aalborg Universitet, støtter de lockoutede medarbejdere på CSC. De angreb som ledelsen i CSC har rettet mod de nu lockoutede medarbejdere er af uhørt karakter i Danmark. Ved at udnytte svagere stillede arbejdere til at agere skruebrækkere, stræber ledelsen efter samme arbejdsvilkår i Danmark, USA og Indien - med laveste fællesnævner som mål.

Arbejderne på CSC har givet sig på mange af virksomhedsledelsens krav, men det er åbenbart ikke nok. CSC er ved at gennemføre en massakre på arbejdernes løn- og arbejdsforhold. Men for ledelsen er det ikke længere en kamp om arbejdsforhold, men en kamp for at smadre fagbevægelsens tilstedeværelse i virksomheden.

Den 1. Juni har Prosa varslet storkonflikt på arbejdspladsen. Vi mener, at dette er et korrekt valg. Arbejdsgiverne har vist, at de ikke skyr nogen midler, samt at de ikke er tilfredse før de har smadret alle arbejdernes hårdt tilkæmpede rettigheder. Det er kun retfærdigt, at arbejderne optrapper forsvaret imod arbejdsgivernes uhørte mål og krav.

Men denne kamp kan ikke ses isoleret. Det er tydeligt, at arbejdsgiverorganisationerne med Dansk Industri i spidsen står fuldt ud bag disse angreb. For dem er kampen et led i en generel kampagne imod fagforeningerne , som historisk set har været den danske arbejderklasses vigtigste værktøj i kampen for ordentlige leve- og arbejdsforhold.

Derfor er kampen på CSC af principiel art for hele den danske arbejderklasse. Hvis kampen på CSC tabes, vil arbejdsgiverne kunne bruge dette som eksempel til fremtidige angreb imod arbejdere i hele landet. Netop derfor bør det heller ikke kun være en kamp på CSC, men i hele arbejderbevægelsen.

LO og FTF må sætte sig i spidsen for kampen og sprede den, først og fremmest til de andre faggrupper på virksomheden, men også til andre virksomheder lokalt og nationalt. Hoved organisationerne må organisere en komplet fysisk blokade af virksomheden samt en faglig boykot af al konfliktramt arbejde – det vil sige en komplet boykot af alle leverancer og services til CSC.

For ungdommen er kampen heller ikke irrelevant. Det er tydeligt at arbejdsgiverne kridter banen op for de næste generationer. Kampen for bedre arbejds- og leveforhold gælder lige så meget for os unge som for den nuværende generation af arbejdere – vi skal overtage de forhold der er kamp om nu. Ungdommens organisationer på universiteter, gymnasier og i folkeskolen må støtte kampen ved at organisere møder med de ansatte på CSC, indsamlinger og mobiliseringe til demonstrationerne og blokaderne.
Angrebet fra CSC’s ledelse er et angreb på alle hårdtarbejdende menneskers rettigheder, men de herrer på direktionsgangene har glemt en lille detalje. Intet i dette land kan fungere, uden at arbejderne tillader det. Hvis arbejderbevægelsen kaster hele sin vægt ind på de CSC ansattes side i konflikten, vil de høje herrer i ledelsen for CSC og Dansk Industri blive fuldstændig udstillede i deres impotens og ligegyldighed.

Vi opfordrer fagforeninger, klubber og arbejderpartierne til at støtte op og sprede kampen. Fuld støtte til arbejderne på CSC.

Et slag mod én, er et slag mod alle!

Del

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.