3500 tillidsfolk fra 11 organisationer har været forsamlet til stormøde i Fredericia. Tillidsfolkene på stormødet har vedtaget følgende udtalelse:

Den økonomiske krise er uomgængelig. Regeringens løsning er at tvinge staten, kommunerne og regionerne til at skære ned for milliarder. Vi synes, det er et forkert og faretruende valg. Det betyder, at Danmark sættes i stå.

Dagen i dag viser, at 3500 repræsentanter for velfærden over hele landet siger nej tak til forringelser og ja til velfærd og dialog. Der er en anden vej end fyringer, nedskæringer og dårligere velfærd. Der er en vej, hvor vi kan levere kvalitet og anvende vores professionalisme, viden og uddannelse i et moderne og tidssvarende arbejdsmiljø. Hvor vi bygger videre på det solide danske fundament, som vi har skabt gennem mange år. Hvor vi sikrer ordentlige forhold for de syge, de ældre og børnene. Og hvor vi sikrer en hurtig og effektiv service til virksomhederne. Vi vil den vej. Det handler om at vælge den.

Regeringen sender med sit sparekatalog problemerne videre til borgerne. Daginstitutioner, handicappede, skoler, ældrepleje og andre kommer til at konkurrere om, hvem der skal have dårligere vilkår. Det er ikke et rimeligt valg. Regeringen må tilbage i tænkeboks. Den må ind i kampen og tænke sig grundigt om igen. Vejen er ikke skattelettelser, men en visionær kommuneaftale.

Vores budskab til regeringen i dag er: Vælg velfærden og hold sammen på Danmark.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.