I det sidste stykke tid er der gået forberedelser i gang til at opstarte en ny kampagne i ungdommen for en ny regering. Initiativet ”NY REGERING NU!” som er opstartet af SiD Ungdom ser utrolig spændende ud, og fortjener derfor stor opmærksomhed.

Til at starte med er de tre ungdomsorganisationer der har tilknytning til de tre arbejderpartier —Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten (DSU, SFU og SUF) blevet indbudt til en fælles kampagne imod den borgerlige regering og for en ny regering. Ideen er at dette skal være en slags forløber for en ny valgkamp, og formålet er at vinde indflydelse iblandt unge. Kampagnen minder er på en måde en ungdomsversion af den kampagne som Fagligt Ansvar har iværksat sammen med de tre arbejderpartier.

Ungdomskampagnen er også et stort skridt fremad. Unge spiller ofte en afgørende rolle i kampe for bestemte krav, og kan virke som en inspiration til de ældre generationer, fordi unge ikke på samme måde er påvirket af tidligere tiders nederlag. Ungdommen har en utrolig styrke når først den går i kamp, fordi den rummer friske unge mennesker, fyldt med kreativitet og kampgejst.

Kampagnen koncentrerer sig om følgende krav:
- bedre arbejdsmiljø
- bedre uddannelse
- dobbelt op på ulandsbistand
- bedre offentlig transport (gratis indenfor amtsgrænser)
- bedre miljø
- flere billige ungdomsboliger

Det nye ungdomsinitiativ kan blive en vigtig faktor i kampen mod denne politik, såfremt den formår at mobilisere unge mennesker, ikke bare til at stemme socialistisk, men også til at blive politisk aktive. Formår kampagnen det, vil det betyde at presset vil blive massivt på en ny Socialdemokratisk regering, for at indfri sine løfter om forbedringer.

Det er nødvendigt at mobilisere unge og arbejdere på de konkrete krav som dette initiativ har stillet, og uddybe disse krav. Inden for initiativet, til alle møder og demonstrationer bør det være frit for alle organisationer og personer at stå frem med deres holdninger og analyser.

Kampagnen må fortsætte
Det er vigtigt at kampagnen ikke bare bliver brugt til at føre valgkamp, og så bliver stoppet så snart vi har fået en ny regering. Tværtimod må den være kontinuerlig, og fortsætte efter en evt. ny regering er kommet til magten.

Kampagnen bør være en inspiration for unge mennesker til at tage nogle krav op, og bruge denne kampagne, samt ungdomsfagforeningerne og elevorganisationerne, til at presse en ny regering.


For en arbejderregering!
Det er altafgørende at en eventuelt ny regering ikke fortsætter den politik som den tidligere SR-regering under Nyrup fordrev. Dette var en politik med udliciteringer, privatiseringer, nedskæringer på skoler, daginstitutioner og på overgangsydelserne.
Det var lige præcis den politik som skuffede så mange almindelige arbejdere og unge, og derved ledte til de borgerliges sejr.

Socialisterne indenfor initiativet må forklare at kun en regering af de tre arbejderpartier – Socialdemokratiet, SF og Enhedslisten – kan indfri løfterne, og at dette kun kan ske på et socialistisk program.

Et socialistisk program betyder grundlæggende at nøglesektorerne i den danske økonomi nationaliseres under arbejdernes demokratiske kontrol, samtidig med at de underlægges en plan for genopbygning
af velfærdssamfundet. Dette er den eneste måde hvorpå kravene kan indfries og hvorpå arbejdsløsheden kan afskaffes og arbejdstiden sænkes.

Skal Radikal Ungdom med?
En diskussion der har foregået i initiativet, er om hvorvidt Radikal Ungdom skal med. Det radikale venstre er et borgerligt parti, som gang på gang er blevet brugt af topledelsen i Socialdemokratiet som undskyldning for at gennemføre nedskæringer. Det radikale venstre har ingen traditioner fra arbejderbevægelsen, og har ingen bånd til fagforeningerne.

Tværtimod har de vaklet imellem socialdemokraterne og de borgerlige og været med til at gennemføre adskillige nedskæringer på ungdommen. Et af de seneste eksempler var deres blåstempling af afskaffelsen af masser af SKP-pladser, som dømmer mange teknisk skoleelever til måneders lediggang efter end grundforløb.
Derfor er det vigtigt at Radikal Ungdom ikke kommer med, på samme måde som det er vigtigt at en ny regering ikke har Radikale Venstre med.

Bliv aktiv!
Det er vigtigt at så mange unge socialister som overhovedet bliver aktive i denne kampagne, hvis den skal blive en succes. Derudover er det vigtigt at unge på uddannelsessteder tager kampagnen op på deres skoler, og generelt set involverer elever i kampagnen. Det samme bør gøres iblandt lærlinge.

Bliver kampagnen stor og omfattende, og mobiliseres ungdommen på et socialistisk program, vil det ligge et enormt pres på en ny regering for at indfri kravene!



Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.