Her citerer vi med forfatterens tilladelse fra Medlemstidningens lederartikel (det blad, som Kommunalforbundet i Stockholms län udgiver til 90.000 medlemmer):

"Når vi nu går ud i konflikt, bliver vi mindet om, hvad fagforeningen egentlig er. Det er os alle sammen. Når vi står sammen og slås for vores rettigheder, bliver vi enormt stærke. Vi fylder medborgerhusene rundt omkring med vores konfliktmøder. Vi bliver mindet om vores kamptraditioner. Det var sådan det begyndte. Det var sådan vi vandt vores vigtigste sejre.

Under konflikten viser de rigtige forhold sig. Egentlig er det os, som arbejder, der har magten. Til daglig lader vi (desværre) cheferne bestemme. Når der er strejke og blokade, er det vores demokratisk valgte konfliktkomitéer, der bestemmer. Det er vores repræsentanter, der afgør, hvilke arbejdsopgaver, der skal blokeres, og hvilke dispensationer der skal gives. Under en konflikt viser vi, at vi kan tage magten og bestemme selv. I forlængelse af dette viser det, at vi også ville kunne styre vores arbejdspladser – og faktisk hele samfundet! Vi behøver ikke alle de der chefer, bureaukrater og magthavere. Vi ville kunne virkeliggøre målsætningen i vores paragraffer om demokratisk socialisme.

Det er ikke så underligt, at mange bliver skræmte. De kalder strejker for gammeldags. De påstår, at det er forkert at gå i fælles, kollektiv kamp. Men sandheden er, at de vil have os til at afstå fra vores vigtigste våben".

Lena Ericson Höijer

Besøg de svenske marxisters internetside www.socialisten.nu

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.