Københavns Kommune lægger endnu en gang op til nedskæringer på institutionerne. Dette sker på trods af, at der allerede er foretaget store nedskæringer på dette område i de seneste år.

Kommunen har siden 1998 sparet 2% på institutionerne hvert år, og det har de besluttet at fortsætte med indtil 2005. Det bliver medskæringer på over 16% i forhold til niveauet i 1998. I år kan institutionerne dog undgå nedskæringerne, da de sparede 4% sidste år. Dette er et meget smart træk fra kommunen, da der jo er kommunalvalg i november, og alle politikere ved, at nedskæringer på daginstitutionerne ikke tiltrækker vælgere. Samtidig så vi hvad, der skete sidste år, da de forsøgte at skære ned på fritidshjemmene, der gik pædagogerne i kæmpe strejke og vandt. Politikerne vil højst sandsynligt gerne have, at denne sejr ikke står så klart i hukommelsen.

Politikerne er så "storsindede" i år, at de eneste nedskæringer, de vil fortage sig, er at lade være med at prisregulere fuldstændigt på fritidshjems- og klubområdet, hvilket faktisk vil sige en besparelse på næsten 2% alligevel. Derudover er der alle bydelsforsøgene, der skal overgå til Københavns kommune 01.01.02. Nogle af bydelene har sparet mere end kommunen, og nogle har slet ikke sparet, dette mener politikerne skal reguleres, så alle kommer ned på det samme lave niveau. Det betyder, at en meget lille gruppe ansatte på daginstitutionerne kommer til at stå helt alene. Sidst men ikke mindst er der overenskomstforhandlinger for alle ansatte i institutionerne til foråret, hvilket nok er en anden god grund til kommunen foretog større nedskæringer sidste år og derfor kan udskyde flere nedskæringer til om et år. De skulle jo nødigt have kæmpe lovlige strejker og demonstrationer.


Dette bør ikke narre de offentlige fagforeninger. Disse må klart gå imod ikke bare fremtidige nedskæringer, men også kræve at de sidste mange års massive nedskæringer tages af bordet. Disse nedskæringer, som åbenlyst forringer pædagogernes arbejdsforhold, er kommet igennem udenom fagforeningerne og overenskomstforhandlinger, ved at kommunen bare har besluttet det. Derfor må de anses som et brud på overenskomsterne og blankt afvises.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.