Så skete det, der har været forberedt længe. Fredag den 28. juni 2002 blev Post Danmark formelt set et aktieselskab.

Det skulle fejres i Post Danmark. På Nørrebro postkontor blev det fejret med, at personalet fik gratis morgenmad i kantinen. Endvidere blev der holdt en hyggelig tale af en af distributionslederne, hvor det blev gjort klart, hvilke store muligheder der er med den nye selskabsform.

Efter arbejdstid blev der budt på Othellolagkager (de smagte godt), der havde påskriften Post Danmark A/S.

Det er klart, at der er mange fordele ved denne selskabsform. Ledelsen kunne meddele i et personligt brev til alle ansatte, at den gamle selskabsform "passede ikke længere til de opgaver, vi skal løse i fremtiden." Og den nye private selskabsform "giver større frihed til at udvikle os i takt med det omgivende samfund."

Men samtidig er det meddelt gennem det nyeste nummer af Post Danmarks interne blad Nyhedsposten, at der er nye sparekrav på vej. Og det kan allerede mærkes på arbejdspladsen.

Man har gennemført, at der skal deles reklamer ud om lørdagen. At der skal nedlægges distrikter, så postbudene får endnu flere opgange, end man har i forvejen. At der skal skæres ned på antallet af ansatte. Og når man med den nye selskabsform hele tiden skal øge profitten "i stedet for at ringe til Finansministeriet efter en check sidst på året", som en ansat siger i Nyhedsposten, så er det arbejderne, der skal lægge ryg til. Højere arbejdstempo og mere arbejdsbyrde lyder opskriften.

Som nævnt er det noget, der allerede har været i gang i lang tid. Og det tegner ikke til at blive bedre med den nye selskabsform og de nye sparekrav, der følger med. Men man må jo have fuld forståelse for, hvor nødvendigt det er at spare. Det er klart, at under disse omstændigheder skal den nye selskabsform, samt de nye muligheder for Post Danmark A/S, fejres med Othellolagkager og hyggelige taler og kaffe og morgenmad. Og så er det jo upassende at ødelægge hyggen og glæden med kritik, der jo ikke kan opfattes som andet end sure opstød.

Tak for kaffe, morgenmad og Othellolagkager!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.