Palæstian demo min

De seneste ugers smædekampagner mod Mellemfolkeligt Samvirke og Enhedslisten fra medierne og højreorienterede politikere er et forsøg på at underminere venstrefløjen som helhed. Der skal ikke herske nogen tvivl om, hvilken side vi står på i Revolutionært Kommunistisk Parti: et angreb mod én er et angreb mod alle.

For nogle uger siden begyndte B.T. en smædekampagne imod den venstreorienterede NGO Mellemfolkeligt Samvirke. Formålet med kampagnen var blandt andet at kæde enkeltpersoner fra Mellemfolkeligt Samvirke sammen med militante palæstinensiske grupper og tegne et billede af hele organisationen som anti-semitisk.

Noget af det samme sker for Enhedslisten for øjeblikket. Selvsamme B.T. kører en smædekampagne imod Enhedslisten om, hvordan enkeltpersoner fra partiet stadig støtter den palæstinensiske organisation Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP). Samtidig har Ekstra Bladet kørt en historie om, at partiet har lånt deres lokaler til Torkil Lauesen, tidligere medlem af Blekingegadebanden.

Nogle af de mest morbide politikere og partier fra Christiansborg deltog glædeligt i dette angreb mod venstrefløjsorganisationerne. Liberal Alliance har produceret en meget dyster video, hvor de tegner et billede af Enhedslisten som et voldeligt og ekstremistisk parti.

Socialdemokratiet forsøgte som sædvanlig at gøre de borgerlige kunsten efter. Partiets udlændingeordfører, Frederik Vad, var ude og kræve, at Mellemfolkeligt Samvirke skulle have fratrukket deres statsstøtte. I et læserbrev, blandt andet fra formanden for Danmarks Socialdemokratiske Ungdom, beskrev de, nærmest nøjagtigt ligesom Liberal Alliance, Enhedslisten som et venstreekstremistisk parti.

Ræk en lillefinger

Det er fuldstændig åbenlyst, at når de borgerlige medier laver disse historier, som handler om enkeltpersoner fra Mellemfolkeligt Samvirke og Enhedslisten, så er det for at sværte begge organisationer til, og for at portrættere dem som nogen der støtter terror, er anti-semitiske, venstreekstremistiske, osv.

Hvis man undlader at lade sig forblinde af mediehysteriet, men rent faktisk kigger på den politik som Mellemfolkeligt Samvirke og Enhedslisten fører, og budskaberne fra deres vigtigste politiske repræsentanter, så er det tydeligt, at disse kampagner er et forsøg på at underminere disse to organisationer, i særdeleshed, og venstrefløjen i almindelighed.

Hvorfor kommer de her angreb nu? Det har altid været en kardinaldyd for de borgerlige og medierne at forsøge at underminere venstrefløjen. Især på tidspunkter som nu, hvor de mister opbakning og legitimitet i befolkningen.

Det er desto mere sandt med Socialdemokratiet. Til europaparlamentsvalget før sommerferien fik de det dårligste landspolitiske valgresultat siden 1898. Midterregeringen er en kæmpe fiasko. Nu forsøger de desperat at vinde nogle billige point ved at sparke til nogen på venstrefløjen, som allerede ligger ned.

Sandheden er, at Enhedslisten på ingen måde er et venstreekstremistisk parti, men tværtimod har toppen af partiet over en lang årrække rykket det længere og længere ind mod den politiske midte.

Formålet med smædekampagnerne er at skræmme unge, smadre venstrefløjen og gøre resterne af den føjelig og tandløs over for presset fra “den offentlige mening”.

Vi har netop set, at toppen af Enhedslisten gang på gang har bukket under for dette pres. Eksempelvis havde Enhedslisten allerede afbrudt det officielle samarbejde med DFLP kort tid efter, at der var begyndt at florere historier om, at organisationens væbnede gren havde været en del af angrebet imod Israel den 7. oktober sidste år.

Men de her nye historier viser, at lige meget hvor meget venstrefløjen føjer sig for den offentlige mening, altså magthaverne, så er det aldrig godt nok. Man giver én lillefinger og de tager hele armen, og det vil de fortsætte med ligegyldigt hvor meget vi på venstrefløjen “spiller efter reglerne”.

Den bløde og moderate del af venstrefløjen forsøger igen og igen at komme magthaverne, kapitalisterne, deres medier og deres meningsdannere imøde. Men de vil aldrig blive tilfredse, og resultatet af sådan en tilgang er, at venstrefløjen ødelægger sine egne organisationer. Først da bliver den herskende klasse tilfreds.

Forsvar venstrefløjen! 

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi i Revolutionære Kommunistisk Parti forsvarer Enhedslisten og Mellemfolkeligt Samvirke imod disse angreb. Vi er ikke enige i meget af deres politik. Men et angreb mod én er et angreb mod alle og kampagner, som denne, bliver brugt til at underminere venstrefløjen som helhed.

I stedet for at undskylde for noget man ikke har gjort, så burde man gå i offensiven. Først og fremmest ved at afsløre hvad det er for en slags politisk motiveret kampagne, der lige nu foregår. Men vigtigst af alt ved at pege pilen mod de rigtige forbrydere.

For det er Frederik Vad, hans parti og Liberal Alliance, der støtter det folkemord som Israel det seneste år har udført imod den palæstinensiske befolkning, med mere end 40.000 mennesker slået ihjel og mange flere såret. Det er dem som støtter den israelske stat, der, bogstaveligt talt, udfører terrorangreb, som det vi ser i Libanon i disse dage, og som kan udløse en langt større og endnu mere blodig krig.

Vi lader os ikke skræmme af sådanne kampagner. I stedet for at dukke nakken, må vi sige tingene som de er. Det er Socialdemokraterne og de borgerliges politik, som fører til krig og terror. Ligegyldigt hvilke skræmmekampagner de forsøger sig med, så er det dem, og deres kapitalistiske system, der har blod på hænderne.

GÅ MED I RKP!

Gå med i RKP

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.