revolution nr. 97 minKlik her for at tegne abonnement på Revolution

I juni blev et nyt kommunistisk verdensparti født – Revolutionary Communist International

Den nye internationale, som vi i Revolutionært Kommunistisk Parti har stiftet sammen med vores kammerater i over 40 lande, kæmper for det fælles mål om at vælte kapitalismen ved at bringe arbejderklassen til magten. Og der har aldrig været et vigtigere tidspunkt at være organiseret internationalt end netop nu.

Alle de alvorlige problemer, menneskeheden står overfor, har en international karakter. Blodbadet i Gaza fortsætter så længe de vestlige imperialister, der støtter det israelske regime, sidder på magten. Klimaforandringer kan kun bekæmpes på global skala. Inflation, fattigdom og økonomisk usikkerhed er produkter af verdensmarkedets anarki. Problemerne er alle globale, og vi kan kun sætte en stopper for dem, ved at vi organiserer os på tværs af grænser.

Vores internationalisme står i skærende kontrast til den tidsånd, som dominerer hos samfundets spidser – blandt politikerne, kapitalisterne, chefredaktører – som er gennemsyret af nationalisme, fremmedhad, protektionisme og indadskuende navlepilleri. Fra deres behagelige poster i samfundets top forsøger de at sprede deres reaktionære ideer til resten af samfundet.

Herhjemme ser vi det meget tydeligt i det politiske liv. For 20 år siden befandt Dansk Folkeparti med sin racistiske og nationalistiske politik sig på kanten af det etablerede politiske system. I dag har hele Christiansborg overtaget DF’s politik.

Tag Liberal Alliance, der ellers bryster sig af at forsvare de klassiske liberale frihedsidealer. Partiet er gennemvædet af den samme nationalisme og fremmedhad som resten af det politiske etablissement. Fx anklagede Henrik Dahl, Liberal Alliances spidskandidat til Europaparlamentsvalget, i et opslag på X muslimer for at udgøre en trussel mod dansk kultur, som “skal forsvares og bevares.”

Og hvordan skal den danske kultur ifølge Henrik Dahl “forsvares og bevares”? Liberal Alliance vil styrke EU’s ydre grænser med mere grænsekontrol og politi, så det bliver endnu farligere for immigranter at nå Europas kyster for at undslippe den desperation og fattigdom, som kendetegner livet under kapitalismen for størstedelen af verdens befolkning.

Bag Liberal Alliances tomme fraser om liberale frihedsværdier gemmer borgerskabets velkendte rådne nationalisme sig, som ikke skyr at sende mænd, kvinder og børn til en tidlig død i Middelhavets bølger i forsvar for “dansk kultur”.

De mest fremmedfjendske og yderliggående ytringer kommer efterhånden fra den “fornuftige” politiske midte, der mistænkeliggør indvandrere i almindelighed og muslimer i særdeleshed. Christiansborgs racisme nåede et nyt niveau inden sommeren, da den socialdemokratiske integrationsordfører, Frederik Vad, fra Folketingets talerstol anklagede muslimer for at “undergrave det danske samfund indefra”.

Det er ikke et tilfælde, at nationalisme, fremmedhad og protektonisme er på fremmarch blandt politikere og meningsdannere. Det er et produkt af den krise, som det kapitalistiske system befinder sig i, der gør, at konkurrencen om verdensmarkedet er blevet skærpet gevaldigt, og at der er blevet flere og større interessekonflikter mellem de enkelte landes herskende klasser.

Denne tidsånd hersker hos eliten alle vegne. Til november kan den amerikanske befolkning således vælge mellem to forskellige fløje af amerikansk nationalisme og protektionisme, enten i form af Trumps ‘America First’ eller Bidens ‘Buy American’.

Disse idéer står i skarp kontrast til instinktet hos arbejdere og unge, som væmmes over den nationalistiske gift, som strømmer fra toppen af samfundet. De vil ikke lukke af for verden, men derimod engagere sig i den for at ændre den. Vi er flere og flere, som konkluderer, at kampen for en anden verden er en international kamp mod et internationalt økonomisk system: kapitalismen.

Hvis du er en af dem, som har draget denne konklusion, så hører du hjemme i Revolutionary Communist International. Så slut dig til os, og vær med til sammen med tusindvis af revolutionære verden over at lægge grundstenen til en fremtidig kommunistisk verden.

GÅ MED I RKP!

Gå med i RKP

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.