lilleFor første gang i 3 år blev der i år endelig afholdt 1. maj  Fælledparken igen. Men 1. maj var generelt en lidt sørgelig affære - det var mærkbart at toppen af arbejderbevægelsen ønsker at omdanne 1. maj til et nyt folkemøde. Selvom det var 150 året for slaget på Fælleden var der ikke meget kamp i kampdagen i det officielle arrangement.

I Revolutionære Socialister havde vi dog besluttet at gå imod strømmen. I stedet for at afvikle, optrappede vi markant. V holdt vores egen Revolutionær 1. maj under parolerne “Imod oprustning, klimakrise og kapitalisme” og for første gang havde vi vores egen scene, vores eget telt og bod. Det var en bragende succes. Mange hundrede var forbi i løbet af dagen og stemningen var markant anderledes end i resten af Fælledparken. Fokus var det politiske indhold og dagen var spækket med revolutionære taler. Der var taler fra fagligt aktive, live podcast med De Røde Fjer og taler fra RS aktivister. I vores bod blev der solgt tonsvis af revolutionær litteratur fra Forlaget Marx. Der var en enorm tørst efter ideer og for eksempel fik vi udsolgt af Det Kommunistiske Manifest.

lille2At Revolutionær 1. maj blev en så stor succes skyldtes selvfølgelig det kæmpe arbejde fra aktivister op til og under. Men først og fremmest er det et symptom på situationen på venstrefløjen. Flere og flere især unge radikaliseres. De leder efter svar på kapitalismens krise og nogle der tilbyder et  revolutionært alternativ til det bestående. Men de svar kan man ikke finde på den etablerede venstrefløj. De tror, at de unge er blevet apatiske og at teori vil skræmme dem væk. Men sådan er virkeligheden langt fra. Det er baggrunden for at Revolutionær 1. maj kunne blive den succes det blev.

lille3For RS adskiller revolutionær 1. maj så også fra den etablerede 1. maj på anden vis: for arbejderbevægelsens top er 1. maj en dag hvor fanerne kan luftes, så de kan pakkes sammen resten af året. For RS er 1. maj ikke en enkeltstående dag, for os er kampen for arbejderklassens befrielse det gennemgående i alt hvad vi laver. Vi bygger en revolutionær organisation fordi vi mener det er nødvendigt til de fremtidige kampe. For mange aktivister i RS er 1. maj blevet startskuddet til at de blev aktive som revolutionære. Det viser netop at 1. maj tiltrækker mange unge, der leder efter et sted at blive aktive i kampen for en socialistisk revolution. 

Har du også lyst til at være i kampen fremover, så opfordrer vi dig til at tage kontakt til os og høre mere om hvordan du kan blive organiseret i Revolutionære Socialister.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.