sygSygeplejerskerne gik i kamp bl.a. under slogannet "vi er mere værd".

Dem: 

Direktører betales med penge, jo flere jo bedre. Det er helt udelukket at de vil stille sig til rådighed hvis ikke deres løn er på mange millioner om året. Forklaringen i den borgerlige presse er, at disse mennesker er så kompetente og værdifulde for virksomhederne, at hvis vi ikke har dem ville det hele brase samme i løbet af ingen tid, og vi ville have kurs lige mod afgrunden og at de jo forresten også “arbejder” rigtig hårdt. Et godt eksempel på kompetencer og værdifulde evner er fra 2018, hvor Thomas Borgen fratrådte som direktør i Danske Bank efter det kom frem, at banken havde hvidvasket op imod 1500 milliarder kroner. En bedrift Borgen blev belønnet med en ekstra årsløn på 13,5 millioner i fratrædelse for. Tænk at samfundet skulle gå glip af de evner, en en mand som Thomas Borgen kan tilbyde, hvis han ikke tjente det samme som hvad et helt parcelhuskvarter er værd. Problemet med de forgyldte direktører gælder desværre også i det offentlige. Bare to eksempler er, at koncerndirektøren i RegionH tjener 1,7 millioner om året, og at direktøren for Hvidovre hospital tjener 1,4 millioner. Det er åbenbart dem der sidder trygt bag skrivebordet der er mest værdsat og ikke de sundhedsarbejdere der hver dag står i frontlinjen. 

Os: 

Arbejderklassen betales med penge, jo færre jo bedre. Aktuelt er det sygeplejerskerne som står for skud i propagandaen imod højere lønninger til arbejderklassen. Dette skyldes at de har vovet at kaste sig ud i en kamp for en fair løn. Vi må forstå, at sygeplejerskerne ikke fortjener en ordentlig løn for de livsvigtige opgaver de varetager. De skal tage til takke med en løn der ved lov er på et niveau hvor den blot skal fungere som et supplement til partnerens løn. Hvis de er rigtig heldige kan de få et honninghjerte som tak, efter at have knoklet for at få os igennem en pandemi, hvilket var tilfældet for sygeplejerskerne i Region Hovedstaden i december 2020. Vi er heldige, at sygeplejerskerne hverken er lige så inkompetente eller grådige som den kriminelle Thomas Borgen og andre af kapitalismens lakajer. Men hvis vi skal følge de borgerliges argument form, at løn er et spørgsmål om hvor uundværlig man er, så er det vist på tide at sygeplejerskernes løn får et seriøst løft. 

Som de selv siger det: “Vi er mere værd”  

[Læs om hvorfor vi bygger en revolutionær organisation]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.