gangstativDem:

Politikerne på Christiansborg arbejder hårdt. Ja, de arbejder faktisk så hårdt, at de skal have en pension, som arbejderklassen kun kan drømme om. Tal siger mere end 1000 ord, så her kommer nogle af dem: Når folketingsmedlemmer bliver valgt fra af vælgerne og ryger ud af folketinget, får de en trøstepræmie på 51.358 kroner om måneden i et til to år, alt efter hvor længe de har siddet på tinge. Pensionen for “menige” folketingspolitikere beløber sig til 79.142 kroner om året efter én periode. 20 år eller mere i folketinget giver en pension på 347.008 kroner. Helt godt er det, hvis man har været minister. En minister kan ved folkepensionsalderen efter bare ét år i tjenesten indkassere 76.295 kroner om året og 276.115 kroner om året efter 8 år på taburetten. Pensionsydelserne udbetales oven i andre pensioner og lønindtægter uden modregning. Der er altså tale om en gave betalt af arbejderklassen som tak for, at politikerne har holdt dem for nar.

Os:

Arbejderklassen arbejder hårdt. Ja, de arbejder faktisk så hårdt, at de bliver slidt op af det. Og alligevel er arbejdernes pensionsalder på himmelflugt. Flere og flere har så ondt, at de tager piller hver dag, for at kunne passe deres arbejde. Det har regeringen lovet, at det skal der gøres noget ved. Der skal være mulighed for en værdig tilbagetrækning, og det skal være slut med at arbejde sig selv halvt ihjel. Desværre kommer kun en forsvindende lille del af arbejderklassen til at få glæde af regeringens nye pensionsudspil. Andre artikler her i avisen uddyber, at regeringens udspil foreslår som et plaster på en brækket ryg. Udspillet kommer i en tid, hvor flere og flere arbejdere ikke når at arbejde til pensionsalderen, førend de er fuldstændigt nedslidte, og skal have en form for invalidepension. De sidste mange år på arbejdsmarkedet må klares med et indtag af smertestillende piller hver dag for at kunne klare strabadserne. Det ser heller ikke godt ud for arbejderklassen i forhold til overhovedet at nå til pensionsalderen. Det er nemlig mere end en femtedel, der dør før de når pensionsalderen. Det ser altså ikke ud til, at der bliver tale om en værdig tilbagetrækning i denne omgang. Derimod kan arbejderne se frem til at få en næse af regeringen der er lige så lang som deres arbejdsliv.

 

[Læs om hvorfor vi bygger en revolutionær organisation]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.