dronningenOs:

2,1 millioner voksne danskere er på overførselsindkomst. Her er der tale om 1,1 millioner folkepensionister, 330.000 SU-modtagere, 50.000 på efterløn, og 190.000 dagpenge- eller kontanthjælpsmodtagere. I alle ovenstående tilfælde er der tale om en indkomst, hvor folk lige akkurat kan få enderne til at mødes, betale huslejen og sætte mad på bordet.

Efter mange år med nedskæringer fra både borgerlige og såkaldt røde regeringer er dagpenge- og kontanthjælpssystemet blevet udmagret. Selv borgerlige økonomer måtte indrømme, at de nyeste skud på stammen af fattigdomsydelser, dvs integrationsydelsen og uddannelseshjælpen, ikke kan sikre en bare nogenlunde værdig tilværelse. En enlig person uden børn på integrationsydelse lever for 5.900 kroner om måneden, hvilket ifølge danske standarder er reel fattigdom. For enlige på kontanthjælp er indkomsten 10.800 kroner. En ung, enlig forsørger på kontanthjælp må klare sig for sølle 14.500 kroner. Folk på overførselsindkomst bliver overvåget af kommunerne, presset ud i prekære jobs og 0-timers-kontakter, mens de nægtes adgang til billige boliger takket være den forhenværende regerings ghetto-plan.

Dem:

Der er dog én undtagelse blandt danske familier på offentlige ydelser: kongefamilien. Med et ekstra boost fra regeringens finanslov, så modtager kongefamilien nu omkring 116 millioner kr årligt i apanage – den størst tænkelige klasseantagonisme i samfundet.

Skulle en kontanthjælpsmodtager vove at udleje sin bolig på f.eks. Airbnb for et par sølle hundrede kroner pr. nat, så ville kommunen straks modregne det i ydelsen. Men for en feudalinstitution, der eksisterer som forsvar for den borgerlige stat, er virkeligheden en ganske anden. Kongefamiliens forbrug og aktiviteter bliver nemlig ikke kontrolleret, ligesom det er tilfældet for folk på kontanthjælp og dagpengemodtagere. I starten af det nye år blev det afsløret at kronprins Frederik og prins Joachim i mange år havde drevet og profiteret på udlejning af ejendomme, som de havde erhvervet sig med deres i forvejen styrtende høje apanage. I et ”freudian slip” var Frederik kommet til at afsløre, at familien ejede en luksusskihytte i Schweiz. Den er blevet lejet ud, for op til 86.800 kroner om ugen! Yderligere er der tale om udlejning af en jagthytte, dele af et vinslot, sommerhuse, villaer m.fl. Samtidig har brødrene og Joachims ekskone Grevinde Alexandra tjent svimlende beløb på salg af ejendomme, som de har fået tildelt gratis af staten, finansieret af danske skattekroner.

Vi lader os fortælle, at kongehuset er en del af den danske kulturarv. Det er godt for turisme og handel, siger de, uden noget som helst faktuelt til at bakke påstanden op med. Men man skal ikke kigge længere end til den seneste skandale med den britiske prins Andrews tilknytning til den pædofili- og børnetraffickingdømte Jeffery Epstein for at se den pilrådne tilstand hos disse såkaldte "kultur- og folkerepræsentanter". Var det måske på tide at vende blikket mod de virkelige nasserøve i samfundet?

[Læs om hvorfor vi bygger en revolutionær organisation]

Bliv en del af RS' facebook gruppe! klik her

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.