I morgen, den 30. januar, har samtlige politiske ungdomsorganisationer indkaldt til demonstrationen “Sammen om ytringsfriheden”, “imod Kinas tyranni”. Kun SUF står til deres ære udenfor. Anledning er Jyllandspostens tegning af det kinesiske flag, hvor stjernerne er udskiftet med symbolet for coronavirus.

Det er ingen tvivl om, at det kinesiske regime er tyrannisk og har en lang tradition for at censurere ikke bare udenlandske medier, men først og fremmest sine egne. De politiske ungdomsorganisationer, der står bag demonstrationen, fremsætter sig selv som bannerførere for demokratiske rettigheder. Men det gælder sjovt nok kun, når det handler om udenlandske regeringers indgreb mod danske medier, mens de er helt stille, når det kommer til deres egne moderpartiers indskrænkning af de demokratiske rettigheder for den danske befolkning.

Hvad blev der af at feje for egen dør? Hvem af dem arrangerede en demonstration mod den danske regering efter Amnestys kritik af torturlignende forhold for afviste asylansøgere? Mod at staten skal bestemme, hvilket tøj man må gå i? Den bebudede øgede overvågning? At politiet ikke længere behøver en dommerkendelse til visse ransagninger? Eller det faktum at regeringen nu administrativt kan fratage folk deres statsborgerskab? For ikke at tale om statsministerens mål om at flere børn skal tvangsbortadopteres? Ja, ja, de store aviser kan trykke, hvad de vil, med politikerspirernes beskyttelse. Mens den enkelte borgers frihed indskrænkes skridt for skridt.

Initiativet til demonstrationen blev taget af Liberal Alliances Ungdom og det kan ikke overraske, at alle de borgerlige ungdomsorganisationer straks støtter op. Højrefløjen herhjemme har længe brugt “forsvaret for ytringsfriheden” som et dække over racisme og hetz mod undertrykte befolkningsgrupper. I dette tilfælde udtrykker deres “forsvar for ytringsfriheden” nok nærmere det danske borgerskabs behov for at vise USA, at de står på deres side i konflikten mellem de to supermagter. Det danske borgerskab følger vanen tro sin amerikanske herre som en skødehund. Denne gang følger også DSU og SFU trop.

Det kan ikke undre, at unge bliver trætte af det politiske cirkus, hvor politikerne, også de unge af slagsen, går i selvsving over ligegyldigheder, mens ingen taler om det, der rent faktisk betyder noget i den virkelige verden. Alle maler de et glansbillede af Danmark som de demokratiske rettigheders højborg og bannerfører i resten af verden. Alt imens Christiansborg samtidig indskrænker den ene demokratiske rettighed efter den anden her og nu i Danmark.

Det er ikke ofte, at vi her på siden citerer Biblen, men vi kunne ikke udtrykke hykleriet hos de samlede danske ungdomspartier bedre selv: “Hvorfor ser du splinten i din broders øje, men lægger ikke mærke til bjælken i dit eget øje? Hykler, tag først bjælken ud af dit eget øje; så kan du se klart nok til at tage den splint ud, som er i din broders øje.” (Luk. 6, 41-42)

[Læs om hvorfor vi bygger en revolutionær organisation]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.