storvillaDEM:

Bankerne har endnu en gang vist deres sande ansigt. Nordea, Danske Bank og SEB Bank har metodisk lænset statskassen for milliarder. Det er foregået via en ordning, hvor bankerne stod for uretmæssigt at ”refundere” udbytteskat, en ellers statslig opgave. Sagen var bare, at udbytteskatten aldrig var blevet betalt i første omgang. Så det var ikke en refusion, men kontant udbetaling af milliarder af skattekroner. Trods dette milliard-røveri kan de rige trygt læne sig tilbage, velvidende om, at der ingen rigtige konsekvenser er for deres forbrydelser. Den borgerlige stat er kapitalistklassens bedste ven. 

I sagen om udbytteskat, har der været tale om en situation, hvor én enkelt ansat i SKAT, har stået for at monitorere de mange milliarder, som kommer igennem de forskellige ordninger. Staten har en klar nonchalance til de allerrigeste, som konstant får tildelt fripas. Og det er jo selvfølgelig ikke hvem som helst, som disse banker har assisteret i at lænse statskassen. Den saudiarabiske fond, Saudi Arabian Monetary Agency og den kuwaitiske fond, Kuwait Investment Authority, som er blandt verdens allerrigeste oliefonde, har begge fået refunderet svimlende beløb i form af udbytteskat, via bankordningen. Yderligere er to amerikanske rigmænd, i samarbejde med bankerne, lykkedes med at hive flere milliarder ud af de danske statskasser og ned i egne lommer. Der er altså ikke bare tale om ”fejl” i skatteordningen, men om en stat, som lader de rigeste uhindret fortsætte deres plyndring af samfundets ressourcer på bekostning af almindelige arbejdende mennesker.

OS:

Alt imens de sande økonomiske kriminelle, kapitalisterne og deres bedste venner i bankerne, går fri fra deres forbrydelser, er sagen for arbejderklassen en ganske anden. Den borgerlige stat har intensiveret sin klapjagt mod samfundets lavest stående – ydelsesmodtagerne. Og ingen midler er sparet i den latterlige, hykleriske hetz mod ”samfundssnylterne”. Der er tale om hardcore overvågninger i bedste gestapo-stil: Sociale medier, elforbrug og alle kroge af de fattiges privatøkonomi kommer under luppen. 

Selv folks Netflix forbrug kan indgå i kommunernes, til tider hundrede sider lange, rapporter om enkelte ydelsesmodtagere. ”Hvordan kan du se film, hvis du har piskesmæld?”, spurgte kommunen ydelsesmodtageren Kevin Juhl Pedersen fra Billund, ifølge Fagbladet 3F. Nogle kommuner foretager sågar fysiske overvågninger, hvor ydelsesmodtagernes hjem observeres fra gaden, eller ydelsesmodtagerne følges rundt i det offentlige rum. Kontrollen og overvågningen af ydelsesmodtagerne, foregår på den allermest ydmygende facon, man kan forestille sig. Denne hetz er intet andet end systematiske angreb på arbejderklassens rettigheder og en udskældning af samfundets allerdårligst stillede. Én ansat har kørt udbytteskatkontrollen, mens kommunerne har en hær af ansatte til at overvåge de fattige. Samtidig forsvinder milliarder af kroner ud af statskassen i form af den ene bankskandale efter den anden, mens staten ser passivt til. Her er det essentielt at stille sig selv spørgsmålet – hvem er de sande ”samfundssnyltere”?    

 

[Læs om hvorfor vi bygger en revolutionær organisation]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.