Lumskebuksen 1.maj2019På en grå og blæsende onsdag fik Revolutionære Socialister sat kampen tilbage i Arbejdernes Internationale Kampdag. Med et spækket program, der inkluderede politiske taler, en energisk blok til ‘Socialistisk 1. maj’, og stor tilstedeværelse i Fælledparken viste RS, hvordan de revolutionære traditioner må genindføres på den historiske dag!

Dagen startede ud på Café Lumskebuksen på ydre Nørrebro, hvor Revolutionære Socialister (RS) havde inviteret til morgenmad. Med fuldt hus og kaffe på kanden kunne dagen indledes med en række politiske taler og arbejdersange. Victor Murray Vedsø fra RS åbnede dagen med et par ord om den internationale politiske situation og nødvendigheden af et internationalt revolutionært parti.

Dernæst talte en lokomotivfører fra DSB, som var en af drivkræfterne bag den historiske strejke, der standsede togtrafikken på Sjælland d. 1. april, om den intense faglige kamp, som er i gang i DSB.Konklusionerne var tydelige. Hvis vi vil bevare fair forhold, er der brug for en kompromisløs kamp mod arbejdsgiverne. Afslutningsvis holdt Marie Frederiksen, redaktør for Revolution, en tale, der slog fast, hvilke store skift der er under opsejling i både den danske og internationale klassekamp. Med en voksende utilfredshed blandt unge, en politisk elite, der virker til at bo på en anden planet, en klimakrise, der truer med at gøre landområder ubeboelige, og et massivt pres på arbejderklassens vilkår er det ingen overraskelse at revolutionære idéer er tilbage på dagsordenen.

1. maj 2019 blok demonstrationFra Café Lumskebuksen gik turen mod Blågårds Plads, hvor Enhedslisten traditionen tro afholdt deres begivenhed ‘Socialistisk 1. maj’. Udstyret med nye flag, en bod med marxistisk litteratur og revolutionær kampgejst gjorde RS sig synlige på pladsen. Da klokken slog 12, var det tid til at gå mod Fælledparken. RS intervenerede i demonstrationen med egen blok som havde et fem meter langt frontbanner der læste “Organiser dig mod systemet, kapitalismen er problemet”. Udstyret med megafon, kampråb og knyttede næver gjorde RS’ blok sig både set og hørt på Nørrebro. RS’ uafbrudte kampråb fra Todesgade til Nørre Allé blev mødt med entusiasme fra andre deltagere i blokken, der råbte med på de revolutionære slogans og fra de forbipasserende cyklister, der i farten fik smidt en knyttet næve i vejret.

Kalle tale 1.maj2019Med slidte stemmebånd kunne aktiviteterne i Fælledparken begynde. Kalle Kühlmann fra RS indledte foran organisationens bod med en tale om historien bag kampdagen i Danmark og Fælledparkens historiske signifikans. Herfra spredte medlemmer af RS sig ud over parken forsynet med maj-nummeret af Revolution og Revolt. Længe skulle der ikke gå før de 300 printede aviser var udsolgt, og der måtte hentes nye forsyninger fra hovedkvarteret i Københavns Nordvest kvarter. Da enden på dagen tegnede sig i horisonten, pakkede RS sammen. Mens de trætte tog hjem til et velfortjent hvil, gik de endnu friske mod Gorki Bar på Nansensgade, hvor dagens indsats blev fejret med et par sene aftenøl!

Den samme tendens bliver tydeligere år for år på 1. maj. Arbejdernes Internationale Kampdag betyder ingenting for hverken de reformistiske politikere, der kun tænker på at blive genvalgt, eller for toppen af fagbevægelsen, der skummer fløden til sig selv på deres skinnende kontorer. Men mens de ikke kan få øjnene op fra bunden af deres egne fadølskrus, skifter tidevandet i den danske klassekamp. Hver dag bliver det tydeligere, at tilliden til toppen af arbejderbevægelsen og de politiske partier, der kalder sig selv for ‘røde’, er tyndslidt. Samtidig bliver et nyt lag af unge og arbejdere radikaliseret af konstante nedskæringer, udsigterne til klimakrise og den hadske racisme, der udbredes af både den parlamentariske højrefløj og fascister som Rasmus Paludan. Alt dette er et udtryk for den generelle krise i det kapitalistiske system.

blok 1maj2019 fælledparkenAlt imens de såkaldte røde partier går til højre, står RS fast på et socialistisk, revolutionært og marxistisk program. Mens Folketinget og fagtoppen forsøger at udvande kampdagen så meget de kan, ved at få det til at ligne en blanding af børnefødselsdag og festival, så gør RS dagen så politisk som overhovedet muligt fra morgen til aften. Med en bevidst offensiv strategi kommer RS i kontakt med en del af det voksende lag, der er åbne over for revolutionære idéer og har lyst til at involvere sig i en marxistisk organisation.

For os er hver dag en kampdag, og med den mest vellykkede 1. maj-intervention i organisationens historie er vi sikre på, at vi bevæger os mod store landvindinger. Så hvis du vil du gå med i kampen mod kapitalismen, så vent ikke til næste år i Fælledparken, men kontakt os i dag og bliv en del af Revolutionære Socialister!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.