Soliciting alms on OConnell Bridge geograph.org.uk 1738206”København er besat!” Danmark skal være ”afvisende over for snyltere som romaerne, der kun kommer hertil for at udnytte vores frie, åbne velfærdssamfund.” Dette er ordene, ikke fra nynazisterne, men fra Venstres egen greve, officer og udlændingeordfører, Marcus Knuth. Personligt har han heltemodigt kastet sig ind i forsvaret af fædrelandet mod de beskidte romaer. Socialdemokraterne bakker op på den mest ulækre vis. Alle er de med til at fremmane et billede af en befolkningsgruppe som uforbederlige, asociale undermennesker.

”Jeg har fået nok. Det er på tide, at vi sætter ordentligt ind mod roma-plagen, der angriber København hver sommer i et større og større omfang.” Citat af Marcus Knuth, greve og udlændingeordfører for Venstre.

”De skæmmer bybilledet i København, de mange lejre med romaer, som er skudt op på centrale pladser i det indre København. De tilrejsende romaer bor under åben himmel og forretter alle deres ærinder her – også den slags, der bør foregå på et dertil indrettet toilet. (…)

Butiksejere forsøger desperat at tage deres forholdsregler – f.eks. har en døgnkiosk etableret et ’hjemløsegitter’ over en varmerist, så det er ubehageligt for de hjemløse at sætte sig. Men romaerne har allerede fundet en løsning; de lægger bare en bylt med tøj ovenpå, og så kan de stadig sidde nok så komfortabelt.” Citat af Pia Kjærsgaard, Folketingets formand.

Og formanden for Danmarks traditionelle arbejderparti bakker op:

”Man kan se det, når man træder ud af Folketinget og går få meter herfra. Romaer har taget ophold i vores parker, der følger støj og gener af andre mennesker med, og vi har hørt om afpresning af danske hjemløse”, siger S-formanden, Mette Frederiksen.

”[Romaerne] lever af tyveri, bedrag og tiggeri og er en plage (…) det vil være vanskeligt for [romaerne] at vænne sig til en ordentlig, civiliseret tilværelse.”

… Indrømmet. Det sidste er ikke et citat fra den nuværende danske ”roma-debat”… Det er et citat fra et cirkulære underskrevet den 6. juni 1936 af Heinrich Himmler... Det lader vi lige stå lidt.

Sådan er altså ”romaerne” ifølge landets største partier. De er parasitter, som skal ud! De er fattige, lugter, sviner og er i det hele taget uskønne. De skal væk! Læg mærke til, at politikerne ikke bare snakker om, at de, der tages i kriminalitet, skal straffes, men at folket ”romaerne” skal angribes og fordrives med alle midler.

Krig mod de fattigste

Hvordan vil de ansvarlige danske politikere ”plagen” til livs? Ved at stresse dem, storme ”deres lejre”, ødelægge deres få ejendele og give dem bøder. I juni vedtog Folketinget med stemmer fra Regeringen, Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet, at straffen for ”utryghedsskabende tiggeri” (sic) skal skærpes fra tidligere en uges betinget fængsel til nu to ugers ubetinget fængsel.

Ordensmagten er allerede i gang med at sætte handling bag politikernes racisme og hetz mod de allerfattigste. Alene fra 1. april til 21. juni har politiet stormet 32 hjemløselejre (de såkaldte roma-lejre), hvilket er flere end i hele 2016. Det lyder dramatisk, og det er dramatisk. Hvad er en hjemløselejr? Et sted folk bor. Det er deres interimistiske ”hjem”, som bliver smadret. Hvorfor? Fordi de ikke ejer noget. Fordi de ikke er noget. Fordi de er fattige og arbejdsløse. Men alle de borgerlige partier og Socialdemokratiet mener tilsyneladende, at fattigdom kan afskaffes ved at forbyde det og smadre det.

Politiet har for længst forstået beskeden. Et internt ugebrev fra Nordsjællands Politi fra 2011 sagde således at: ”[d]et betyder, at alle østeuropæere hovedsagelig fra Rumænien, Bulgarien og Ungarn som udgangspunkt skal antages for at være platugler og svindlere, og langt hovedparten af dem, der træffes i DK, er her med kriminalitet for øje. Lavpraktisk betyder det, at vi i antræffelsestilfælde skal være meget mistroiske og som udgangspunkt anholde dem, således at vi kan få deres troværdighed afprøvet.” De er skyldige, indtil andet er bevist.

En ubehagelig parallel

I folkeskolen lærer alle danske børn om nazisternes jødeforfølgelser. Om hvordan nazisterne dæmoniserede et helt folk som udskud, som man bare skulle af med. Nazisternes raceideologi forarger i dag de pæne danske spidsborgere. Men virkeligheden er, at den danske stat, politikerne og medierne viderefører den samme racemæssige begrundelse over for romaerne. De er ifølge de agtværdige politikere uforbederlige kriminelle, som bare elsker at bo i uhumske lejre i stedet for at få et rigtigt hjem og et arbejde. Frem for at diskutere den virkelige verden og de virkelige sociale problemer og deres årsager bruger politikerne roma-folket som den perfekte syndebuk: De har ingen stat bag sig, er uønskede overalt og har ingen stemme. Politikernes krig mod romaerne er en krig mod ofrene for klassesamfundet og endnu en falliterklæring for Socialdemokratiet, som bekriger syndebukke som romaerne i stedet for årsagen til social elendighed.

Denne artikel blev bragt i Revolution nr. 31, august 2017. Tegn abonnement og få bladet 10 gange om året fra 99 kroner.

[Gå med i kampen - gå med i Revolutionære Socialister]

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.