Vi får gang på gang at vide, at marxismen er enten irrelevant, forældet eller endda død. Men hvis marxismen vitterligt var død og forældet, var det vel ikke nødvendigt at angribe den igen og igen?

HEMforside
Det er tydeligt, at de, der i dag har magten i samfundet, er bange for disse "døde" ideer. Hvorfor skræmmer de marxistiske ideer dem? Marxismen - eller den videnskabelige socialisme - er navnet på de ideer, der først blev udarbejdet af Karl Marx og Friedrich Engels for mere end 150 år siden.

Marxismens kritikere, selv inden for arbejderbevægelsen, kalder marxismen forældet. Som om der var noget som helst ”moderne” ved nedskæringer, arbejdsløshed, lønnedgang, fattigdom og krige for profit, markeder og ”interesseområder”. Hvad der i virkeligheden er forældet er et samfund, hvor alle muligheder ofr at skabe et paradis på Jorden er til stede, men hvor alle rigdommene i stedet går til et forsvindende lille mindretal.

De marxistiske ideer giver arbejderklassen det teoretiske grundlag for dens kamp for en højere form for menneskeligt samfund - socialisme. Marxismens tre bestanddele falder ind under tre overskrifter, der bredt set er filosofi, historieforståelse og økonomi - dialektisk materialisme, historisk materialisme og marxistisk økonomi.

Den nye bog, vi har udgivet, indeholder en lang række klassiske marxistiske tekster af Marx, Engels, Lenin og Trotskij, samt introduktioner til marxismens tre bestanddele.

Bogens formål er at hjælpe og inspirere alle, der ønsker at studere marxismen nærmere med håbet om, at den ansporer til yderligere studier og ikke mindst til aktiv handling for at forandre verden.

Bogen indeholder 444 sider og koster kun 200 kroner plus porto. Den kan bestilles her.

Bogen er inddelt i fire dele. Først en generel del med klassiske tekster fra Marx, Engels, Lenin og Trotskij, der på hver sin måde udgør vigtige dele af den marxistiske teori. Derefter følger tre dele; dialektisk materialisme, historisk materialisme og marxistisk økonomi. Til hver del er der en generel introduktion til emnet og en række klassiske tekster.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.