Nu er det nye nummer af Socialistisk Standpunkt på gaden. Siden avisens start er det nu blevet til 50 numre. Da avisen startede var der en del, der rynkede på næsen og sagde ”En marxistisk avis i det nye årtusind – den holder vist ikke længe”. Men avisen har støt vundet en større udbredelse i den danske arbejderbevægelse og ungdom. Avisen er et fast referencepunkt for en lille, men betydningsfuld gruppe af aktivister i og omkring SF, SFU samt i fagbevægelsen, elevbevægelsen og andre steder.

Socialistisk Standpunkt har gennem årene gjort sit bedste for at forsvare arbejderklassens forhold og beskrive de kampe, som arbejderbevægelsen står i. Men vi forsøger også at fremlægge analyser og bud på, hvordan vi bedst kan komme af med de borgerlige og få en ny regering, der er lige så ansvarlig over for flertallet, som den borgerlige regering har været over for overklassen.

Avisen arrangerer med jævne mellemrum møder om så forskellige ting som kampen mod den borgerlige regering, revolutionen i Iran, marxistisk økonomi, betydningen af den økonomiske krise, vejen frem for fagbevægelsen og mange andre ting. Vi mener, at det er vigtigt, at aktive klassekæmpere diskuterer disse og mange andre ting for bedst muligt at kunne agere i det daglige og kæmpe for socialisme.

Avisen og hjemmesiden er åben for kommentarer, læserbreve og lignende. Vi hører altid gerne fra vores læsere om, hvad de mener om avisens indhold, dens udseende og fremtoning, samt ideer til forbedringer. Vi har i løbet af alle 50 numre konstant forsøgt at forbedre avisen, og til at gøre dette er kontakten til læserne uundværlig.

I dette nummer kan du blandt andet læse om:

SF og kommunalvalget

De borgerlige partier er i krise, og Venstre har givet op i kampen om de store byer. Samtidig forsøger den borgerlige regering at tvinge kommunerne til at tage ansvaret for de nedskæringer, de borgerlige selv står bag. Dette må arbejderpartierne skarpt afvise. SF må klart bryde med de borgerlige diktater og kæmpe for flere offentlige investeringer i skoler, daginstitutioner, ældrepleje, offentlig transport og så videre. Vi opfordrer alle vore læsere til at støtte SF ved kommunalvalget, føre valgkamp for SF og deltage i partiets arbejde i øvrigt.

Lærlingenes situation
Vi har mødt en række lærlinge, der står uden læreplads, til en snak om deres situation. En gruppe tømrerlærlinge forklarer deres utilfredshed med en løn på 17 kroner i timen. Formanden for Metal Ungdom Hovedstaden forklarer, at arbejdsgiverne udnytter krisen til et angreb på arbejdsforholdene, og at det er nødvendigt med organiseret kamp for at gå imod angrebene.

SFU’s skolestartskampagne

Rasmus Jensen skriver i denne artikel, at SF Ungdom har fokus på de borgerliges nedskæringer på velfærden og kampen for bedre forhold på uddannelserne. SFU har vedtaget at rejse krav til løsning af krisen gennem blandt andet nationalisering af olien i Nordsøen, og at bankerne må overtages af staten. Desværre har ledelsen ikke taget disse krav med i kampagnen, hvilket svækker kampagnen politisk. SFU står med store muligheder for at forklare kapitalismens fallit. Der er brug for klart at fremhæve organisationens socialistiske program.

Arbejderregeringen i Norge
Blandt aktive i SF og andre dele af arbejderbevægelsen, bliver arbejderregeringen i Norge ofte fremhævet som et godt eksempel på, at det kan lade sig gøre at slå de borgerlige og deres politik tilbage. Frederik Ohsten tager et nærmere blik på erfaringerne i denne artikel. Selv om regeringen har taget vigtige progressive skridt, ser det ud som om, at grænsen for tiltagene går, hvor regeringen ville blive nødt til at konfrontere stærke økonomiske interesser i samfundet. Det er en stor fare for den norske arbejderregering, fordi de grundlæggende problemer stadig ikke er løst. Den ”ansvarlige” politik har med andre ord bragt arbejderregeringen i fare.

Avisen bliver snarest muligt sendt til abonnenter. Tegn abonnement her.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.