Torsdag d. 17. maj blev 26 SUFere ekskluderet på et ekstraordinært stormøde i SUF. Det var 26 meget forskellige SUFere, fra alle aldersgrupper, spændende fra 15 til 27 år. Nogle havde været med til at stifte SUF helt tilbage i 2001, andre var først lige blevet aktive. Iblandt de ekskluderede, var der kontaktpersoner for lokalgrupper, andre som havde siddet i emnegrupper, og flere tidligere ledelsesmedlemmer. Det som de 26 SUF’ere havde til fælles, var at de er tilknyttet avisen, hjemmesiden og foreningen Socialistisk Standpunkt, og forsvarer de ideer og det program, som den Internationale Marxistiske Tendens bygger på. Eksklusionen er ikke bare et forsøg på at udelukke os som personer fra SUF, men på at udelukke et bestemt sæt ideer fra SUF. Det tror vi dog aldrig vil lykkes, og vi opfordrer alle til at blive i SUF og kæmpe for disse idéer og for et stærkt, bredt og revolutionært SUF!

Eksklusionerne er blevet ført med bureaukratiske midler. Bare det faktum, at vi ikke har fået lov til at deltage i debatten, endsige overvære den på stormødet, er et bevis på dette. Samtidig har vi set, hvordan at en række interne kommunikationsveje i SUF er blevet lukket og/eller begrænset. Man har forsøgt at udelukke os fra SUF-debat mailinglisten, man har undladt at udsende BoB som post til alle medlemmer, 11 lokalgrupper har sågar nægtet at invitere begge sider ud til en debat, man reducerer debatten på ledelsesmødet til en skueproces, hvor hver eksklusionsindstillet skulle individuelt ind til et forhør hos ledelsen, og kun fik et 2 minutters forsvar. Desuden har vi set eksempler på, at sekretariatet har brugt sin magt til systematisk at registrer eksklusionsmodstandere, og indkaldt folk der havde tilmeldt sig stormødet til ”kammeratlige samtaler”, hvis man troede de var imod eksklusionerne.

En uacceptabel afstemning
Også selve afstemningen på det ekstraordinære stormøde var fuldstændig uacceptabel. Der var ingen officiel optælling af de tilstedeværende i salen på afstemningstidspunktet. Uofficielle optællinger foretaget af flere personer nåede dog lagt fra op på de 272. Vi kan derfor på ingen måde acceptere resultatet og derfor blev følgende udtalelse også vedtaget af de ekskluderede, umiddelbart efter offentliggørelsen af afstemningen:

” Vi de ekskluderede anerkender ikke at denne afstemning er forgået korrekt. Flere tilstede værende i salen har talt deltagerantallet i salen – det når langt fra op på 272. Derfor anerkender vi ikke afstemningen. Vi kæmper for at komme tilbage i SUF. Vi kæmper for at opbygge en stærk venstreopposition. Vores ideer kan aldrig ekskluderes fra SUF”.

Dertil kommer, at mange af de tilstedeværende ikke havde været aktive i SUF i mange år og andre der var aktive i andre organisationer og altså ikke aktive i SUF var blevet mobiliseret. . I løbet af og efter debatten ankom flere folk, som meldte sig ind i SUF, og deltog i afstemningen. Nogen indrømmede sågar klart og tydeligt, at de bare var stemmekvæg. Der var også folk over 30 inde i mødesalen under afstemningen til trods for, at SUF medlemmer over 30 kun er støttemedlemmer og derfor ikke må deltage i møder. Derudover deltog en over 30 i indskrivningen til trods for, at man ikke må have ledende poster i SUF, hvis man er over 25. Derfor er resultatet af mødet ikke et reelt udtryk for de aktive SUF’eres holdning.

Eksklusionerne er politiske
17. maj 2006 er en dag, som vil gå over i historien, som dagen hvor over 100.000 arbejdere og unge samlede sig i protest mod nedskæringerne på velfærden i den største demonstration siden 1985. 17. maj 2007 vil derimod være en sort dag i SUFs historie. Eksklusionerne legitimerer desværre de ovenfornævnte metoder, og som vi ser det, muliggør det, at lignende tricks bruges imod andre politiske mindretal i fremtiden. Den slags metoder vil ødelægge SUF som revolutionær organisation. At stoppe politiske diskussioner i en revolutionær organisation, er som at stoppe en person i at ånde.

Vi har hele tiden fremført, at eksklusionerne er politiske, og dette er især blevet bekræftet med to nye eksempler. Det ene er, at 3 medlemmer af SUF (som også er medlemmer af Enhedslisten), som er iblandt de der leder eksklusionerne, har arbejdet aktivt for et forslag til Enhedslistens årsmøde for to uger siden, der gik ud på at slette kravet om dansk udmeldelse af EU. De har en reformistisk idé om at man kan reformere EU indefra. Dette strider faktisk imod SUF’s minimumsprogram og det er ekstremt dobbeltmoralsk, at disse 3 og andre eksklusionsfortalere har anklaget de 26 ekskluderede for at være imod SUF’s minimumsprogram, når de selv arbejder 100% imod det. Det viser dels, at der åbenbart gælder forskellige regler for forskellige folk i SUF og samtidig, at de mest ihærdige eksklusionsfortalere vil have de 26 marxister ud, for at promovere deres egen, reformistiske politik i SUF og på venstrefløjen.

Det andet eksempel, som klart viser, at eksklusionerne er politiske, er at der på et ledelsesmøde holdt den 19. maj - det vil sige to dage efter stormødet - blev diskuteret at indstille flere til eksklusion. Dette viser tydeligt, at vi har at gøre med en direkte udrensning af politiske modstandere. Vil dette betyde, at alle der støtter Socialistisk Standpunkts idéer og forslag, nu vil blive indstillet til eksklusion?

Eksklusionerne er ikke kun et angreb på Socialistisk Standpunkt. Det er et angreb på hele den revolutionære venstrefløj i SUF. I flere år har der nu i SUF været lange diskussioner og her har det vist sig, at der er flere forskellige fløje, som kæmper for forskellige politiske retninger inde i SUF. De der har arbejdet for revolutionære forslag om bl.a. arbejdet i velfærds-, elev- og fagbevægelsen, revolutionen i Venezuela, og selve organisationens interne demokrati, er nu iblandt dem man vil ekskludere. Eksklusionerne, som rammer den mest organiserede del af denne venstrefløj, er kun kulminationen på denne proces. (Se mere om denne venstrefløjs politiske perspektiver, som er beskrevet i ”Bud på hvordan SUF kan styrkes og spille en vigtig rolle i klassekampen”, som er underskrevet af flere SUFere fra denne venstrefløj).

Dannelse af en venstreopposition
Dagen efter eksklusionerne mødtes SUFere fra 6 forskellige lokalgrupper samt en del af de ekskluderede og diskuterede det videre perspektiv for et stærkt og revolutionært SUF. Vi ekskluderede er blevet beskyldt for, at ville forlade SUF, hvis SUF kommer i krise. Som vi ser det er SUF inde i en alvorlig krise, som de der stjal, manipulerede og udbredte dokumenterne plus, de der har brugt de omtalte metoder, har forårsaget.

Men selvom om SUF er i krise, vil vi ikke opfordre nogen til at forlade SUF – tværtimod! Vi opfordre alle til at kæmpe for få SUF kommer ud af denne krise – det mener vi kun kan ske, hvis disse metoder droppes fuldstændigt. Derfor støtter vi også fuldt ud det initiativ, som blev taget på eksklusionsmodstandermødet om at danne en venstreopposition i SUF, som ”skal have det som mål, at bringe SUF tilbage til sit udgangspunkt. Tilbage til klar revolutionær socialisme og demokratiske diskussioner.” (se resten af udtalelsen i bunden af artiklen)

Denne venstreopposition må stå fast på, at SUF i alle spørgsmål skal have en klar revolutionær linje, og et internt demokrati hvor politiske uenigheder ikke løses gennem eksklusioner, men gennem diskussioner. Disse to ting hænger uløseligt sammen. En revolutionær organisation kan aldrig i længden være udemokratisk og bureaukratisk.

Alt i alt mener vi, at denne sag har vist nogle meget uheldige tendenser. Forsætter dette, vil det bevæge SUF imod højre og ødelægge demokratiet fuldstændigt. Selvom vi nu er ekskluderet kan man ikke fjerne vores ideer, revolutionære marxistiske ideer, fra SUF. Vi Vil kæmpe for at komme tilbage, og vi vil ikke acceptere at politiske uenigheder løses med organisatoriske midler

Kæmp for socialisme!
Bliv i SUF!

----------------------------

Udtalelse fra eksklusionsmodstandermøde d. 18. maj.


For et revolutionært og bredt SUF!

Efter et stormfuldt ekstraordinært stormøde d. 17. maj blev 26 SUFere fra Socialistisk Standpunkt ekskluderet. Dagen efter var vi en gruppe eksklusionsmodstandere fra lokalgrupperne Roskilde, Furesø, Amager, Århus, GSV-GLT, Vejle, Østerbro samt en række af ekskluderede, der mødtes og diskuterede det videre perspektiv for SUF.

Vi anser overhovedet ikke disse eksklusioner for at være berettigede. Alle de 26 er hårdtarbejdende revolutionære socialister, som har arbejdet i årevis for at opbygge SUF. Vi mener også, at eksklusionerne er blevet ført med bureaukratiske og udemokratiske midler.

Denne sag har også vist, at SUF rent politisk er i fare for at bevæge sig hen imod et andet projekt, end det vi anser for at være det oprindelige, nemlig kampen for en socialistisk revolution. Det er dobbeltmoralsk, at Socialistisk Standpunkts marxistiske ideer ikke tillades som legitime i SUF, men at ideerne om for eksempel at Danmark skal blive inden for EU, som er reformistiske, tillades uden problemer, selvom det strider imod SUFs minimumsprogram.

Denne sag har vist nogle meget uheldige tendenser; Fortsætter dette, vil det bevæge SUF imod højre og ødelægge demokratiet. Vi ved, at der er mange eksklusionsmodstandere, som i dag er desillusionerede og rystet over de udemokratiske metoder, der er blevet brugt i sagen. SUF er nu inde i en alvorlig krise. Men vi opfordrer alle til at blive og kæmpe for SUF og SUFs minimumsprogram.

På mødet diskuterede vi også muligheden for at danne en venstreopposition i SUF, der skal have det som mål, at bringe SUF tilbage til sit udgangspunkt. Tilbage til klar revolutionær socialisme og demokratiske diskussioner.

Derfor indkaldes der den 23. juni til et stiftende møde i denne venstreopposition.

Vi ser for tiden en opblussen i klassekampen. Arbejdere og unge har de seneste år været på gaden i protest mod krig, racisme og nedskæringer på velfærden. Derfor er der behov for stærkt, samlet og revolutionært SUF.

For et stærkt, bredt, revolutionært og demokratisk SUF

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.