Kære kammerater

Som I ved har partiet Partido della Rifondacione Comunista (PRC), i hvilket jeg er medlem og valgt til den nationale eksekutivkomité, haft noget godt samarbejde med jeres organisation gennem de sidste par år.

Derfor var jeg mere en overrasket over nyheden om de igangværende 26 eksklusioner fra SUF - Socialistisk Ungdomsfront - mod støtter af tendensen Socialistisk Standpunkt.

I PRC er der også forskellige tendenser og fraktioner, som arbejder for at fremme deres forskellige ideer og forslag inde i PRC. Dette betragtes dog som en legitim måde at diskutere på. Ud over det gør vores vedtægter det også klart, at enhver kammerat eller tendens har ret til at forsvare dens synspunkter, ikke bare inde i partiet, men også udenfor. Jeg synes, at dette skulle være en del af det interne demokrati indenfor ethvert venstrefløjsparti, som mener at det kæmper for social retfærdighed og lighed.

Jeg tror, at vi alle kan blive enige om, at de sidste 15 år har været svære for venstrefløjen internationalt set. Selve ideen om at kæmpe for et alternativ til kapitalismen er blevet brutalt angrebet af den borgerlige-liberale offensiv i et forsøg på at slette håbet om et andet og bedre system, i modsætning til dette mareridt af krige, privatiseringer, skødesløshed og endeløse angreb på velfærdsstaten og til de rettigheder, der er tilkæmpet gennem århundreders kamp fra arbejderklassens og i sær de unges bevidsthed.

Det er derfor ikke overraskende, at der i alle venstrefløjspartierne og organisationerne, i socialistiske og kommunistiske partier, i fagforeningerne er forskellige meninger, forskellige analyser og politiske tendenser diskuterer - nogle gange på en ophedet måde garanteret - i et forsøg på at finde den bedste vej til kamp.

Jeg synes ikke, der er noget overraskende eller negativt i denne situation, så længe enhver tendens, som ærligt stræber efter at give et svar på vor epokes problemer, finder en legal rolle i denne debat.

Kan vi virkelig acceptere, at en socialistisk organisation afskriver deltagelsen og bidraget fra nogen tendens eller gruppe af kammerater, så længe disse kammerater er seriøst engagerede i de unges og arbejdernes kampe og i den politiske debat? Jeg tror ikke, at du behøver at være enig i alle eller bare de fleste af de ideer, som tendensen Socialistisk Standpunkt fremfører for at kunne se, at det er præcis, hvad disse kammerater prøver at gøre.

Der er kun én ide, som jeg mener, burde være fordømt på venstrefløjen: ideen om at vigtige politiske uenigheder blandt socialister kan \"løses\" gennem eksklusioner eller nogen anden form for repressalier. Den ide har forsaget utallige fejl og katastrofer i den socialistiske og kommunistiske historie, og er den eneste ide vi bør droppe og forlade uden tøven.

Enhver kammerat må være i stand til at tage stilling gennem demokratisk debat, i hvilken alle forskellige røster kan udtrykke dem selv på en fuldt ud demokratisk måde. Der er ingen anden måde at opbygge en ægte og bevidst bevægelse, som er i stand til at nå ungdommen og til at kæmpe for et socialistisk alternativ.

Det er kommet mig for øre, at jeres organisation har udgivet en artikel i jeres seneste medlemsblad, som retfærdiggør eksklusionerne i SUF uden at give nogen plads til modstandernes betragtning i den samme blad. Jeg synes, at det er en meget farlig måde at håndtere politiske uenigheder på, og at I bør give de ekskluderede ret til at fremføre deres syn på sagen for jeres medlemmer.

I synes måske, at det ret usædvanligt for kammerater fra andre lande at blande sig i en anden organisations interne debat. Jeg håber ikke, at I vil opfatte dette brev som en \"illegitim\" blanden sig i jeres debat, men blot som et udtryk for den interesse vi alle bør føle overfor kampene og debatterne internationalt set. Jeg tilføjer, at jeg havde muligheden for at bekræfte at disse følelser er delt af andre kammerater i vores parti, uanset deres politiske holdninger. Jeg er sikker på, at det stadig ikke er for sent at genoverveje eksklusionerne og finde en sober måde at diskutere enhver politisk uenighed, som måtte rejse sig i jeres organisation

Med internationale hilsner,

Claudio Bellotti
Medlem af den nationale eksekutivkomite, Partido della Rifondacione Comunista

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.