Den 11. april bragte dagbladet Arbejderen artiklen ”Maraton-landsmøde i SUF”. I artiklen interviewes Daniel Panduro fra Socialistisk UngdomsFront’s ledelse. Blandt de ting han udtaler sig om, er blandt andet en episode på landsmødet, hvor påståede interne papirer fra Socialistisk Standpunkt blev ”fundet” på bordene. Derudover kommer førnævnte med en række påstande, såsom, at SUF medlemmer, der også er med i Socialistisk Standpunkt, ikke støtter programmet.

Denne påstand er åbenlyst forkert. Foreningen Socialistisk Standpunkt grundlag er ikke imod SUFs minimumsprogram. Det er fakta. Tror man ikke på det, kan man selv sammenholde de over 1000 artikler på denne hjemmeside med SUFs minimumsprogram, som ligger her.

I løbet af meget kort tid førte de fundne papirer til en hetzkampagne mod de unge SUFere fra Socialistisk Standpunkt. De blev presset til at gå med truslen om, at landsmødet ellers ville blive stoppet. Bagefter foreslog en gruppe, at de skulle indstilles til eksklusion, hvilket endte med at blive vedtaget som udtalelse fra landsmødet.

Denne episode må vække undren hos enhver aktiv i arbejderbevægelsen – inklusiv læserne af Dagbladet Arbejderen. En bunke kopierede papirer, komme jo ikke af sig selv. Nogen står bag. Men de har indtil videre valgt ikke at stå ved deres handling. Dette kan skyldes, at dokumenterne er interne papirer, stjålet fra en anden organisation og groft manipulerede. Altså metoder der er fuldstændigt uacceptable i enhver demokratisk organisation som SUF og derudover strafbare. Allerede nu siger rygter, at der florerer flere interne papirer.

Det er andet år i træk, at en gruppe i SUF prøver at ekskludere SUFere, der er med i Socialistisk Standpunkt. Sidste år endte det i nederlag for bagmændene. Nu prøves der igen. De SUFere som nu står til eksklusion, har for manges vedkomne været aktive i flere år, startet lokalgrupper op, gennemført kampagner, organiseret seminarer osv. Blandt de eksklusionstruede er endda også medlemmer, der har været med til at stifte SUF. Derudover trues en gruppe lærlinge aktive i fagbevægelsen, som også støtter Socialistisk Standpunkt også med eksklusion. Rent faktisk havde de stillet det forslag om en faglig kampagne, som nu officielt er SUFs, og som også er omtalt i Arbejderens artikel.

Andreas Bülow, talsperson for de eksklusionstruede udtaler:

”Som vi ser det kan dette ikke være andet end en manøvre udøvet af en anonym gruppe folk, der er politisk uenige med os. I stedet for at tage en demokratisk debat og lade medlemmerne afgøre, hvilken politik SUF skal have, tager de nu helt uacceptable midler i brug. Men vi vil ikke acceptere at denne skyggeledelse skal manipulere rundt med medlemmerne af SUF. Derudover vil vi selvfølgelig modarbejde de politiske eksklusioner med fuld styrke.”

”De SUFere der er med i Socialistisk Standpunkt har altid kæmpet for at opbygge SUF. SUF er i dag en revolutionær ungdomsorganisation med næsten 1000 medlemmer og SUF har bl.a. spillet en stor rolle i Velfærdsprotesterne de sidste år. Derfor vil alle de ekskluderingstruede kæmpe for at blive i SUF, og kæmpe for at gøre det større, stærkere og mere demokratisk”.

For mere information eller støtte til de ekskluderingstruede kontakt Andreas Bülow på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den..

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.