Onsdag den 14. februar blev solidaritetskampagnen Hands Off Venezuela skudt i gang i Danmark, ved et offentligt møde i kulturhuset ”Bygningen” i Vejle.

Hands Off Venezuela er en international solidaritets kampagne, som blev startet efter den reaktionære oppositions kupforsøg mod Hugo Chávez i 2002. Formålet er at forsvare den bolivariske revolution i Venezuela og gå imod imperialismens forsøg på at intervenere i Venezuela. Revolutionen i Venezuela er en spændende proces, hvor millioner af mennesker er blevet involveret i politik, hvor arbejdere har besat fabrikker og drevet dem videre under egen kontrol og hvor folk i det hele taget er begyndt at tage .

Rundt omkring i hele verden har man haft stor succes med at lave en landsdækkende kampagne og har samlet arbejdere og unge omkring kampagnen. Man har modgået de borgerlige mediers løgne om Chávez og den revolutionære bevægelse.


hovtour

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Møder over hele landet
I løbet af februar har der været afholdt en række Hands Off Venezuela-møder rundt omkring i landet. Andreas Bülow, som har boet over et år i Venezuela og arbejdet i den revolutionære bevægelse som journalist for avisen marxistiske avis El Militante, har holdt oplæg om baggrunden for revolutionen, kuppet i 2002, arbejdsgiver-lockouten i 2002-2003, valgene og folkeafstemningerne i 2004, 2005 og senest den 3. december 2007. Derudover har givet en aktuel analyse af situationen og fremsat et perspektiv for hvordan revolutionen må vindes.

Det første møde i Vejle var arrangeret i samarbejde med den lokale afdeling af Socialistisk Ungdomsfront (SUF). Med 20 deltagere var mødet præget af entusiasme og flere af de fremmødte gav udtryk for, at de gerne ville være med til starte kampagnen op. Et par dage senere blev et andet succesfuldt møde afholdt med 12 deltagere i Aalborg.

Den 17. februar var der arrangeret et større seminar i Verdenskulturcenteret i København. Der var to oplægsholdere fra Internationalt Forums América-gruppe, som gav en øjenvidneberetning fra Venezuela. Derefter gav Pelle Dragsted, international sekretær i Enhedslisten, et oplæg om den politiske situation i landet og gav sine visioner for revolutionens fremtid. Til sidst holdt Andreas Bülow et oplæg om fabriksbesættelser og revolutionære fagforeninger. Seminaret var en stor succes. Der var gode diskussioner af perspektivet for revolutionen og mange af de ca. 50 fremmødte skrev sig på en liste for at blive kontaktet når der sker noget nyt i kampagnen. Iblandt de fremmødte var både danskere, chilenere, columbianere og også den venezuelanske ambassadør.

Der har efterfølgende været lignende arrangementer i SUF-afdelingen i Albertslund og der har været et offentligt møde i Roskilde, med 20 deltagere, videofremvisninger og livlig debat. Derudover har HoV besøgt en skole i Tølløse, og holdt foredrag foran cirka 200 elever.

Gå med i Hands Off Venezuela
Hands Off Venezuela er en åben solidaritetskampagne, som for alvor bliver startet op i Danmark i løbet af foråret. Alle som vil være med til at udbrede kendskabet til den venezuelanske revolution og forsvare det venezuelanske folks ret til at bestemme over deres eget liv uden indblanding fra imperialistiske magter er velkomne til at kontakte kampagnen på Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.. Den gejst og vilje som vi har oplevet i forbindelse med møderækken, viser at den venezuelanske revolution er en inspiration for mange mennesker. Det er så meget desto vigtigere at forsvare den.

Se mere på www.handsoffvenezuela.dk

OBS. Der er nu indkaldt til et officielt stiftende møde for HoV Kampagnen i Danmark. Det kommer til at foregå i København, den 14. april. Nærmere tid og sted vil blive annonceret på hjemmesiden. Kontakt os allerede nu med din tilmelding!

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.