Onsdag den 14. februar startede Hands Off Venezuelas nye møderække, med temaet ”Venezuela: Revolution i det 21. århundrede”, med afholdelsen af et rigtig godt offentligt møde i Vejle.

Mødet, som var arrangeret af HoV-kampagnen i samarbejde med Socialistisk UngdomsFront i Vejle, blev afholdt i kulturhuset ’Bygningen’, i et rum med en lille biograf.

Iblandt de 20 mennesker der var dukket op, var både unge og gamle og man kunne mærke en stor interesse for emnet.

Efter en kort præsentation af mødet, ved en repræsentant fra SUF-Vejle, tog Andreas Bülow ordet. Andreas har boet over et år i Venezuela og deltaget aktivt i den revolutionære bevægelse i landet. Hans foredrag var dels en øjenvidneberetning fra revolutionen og dels en forklaring af de aktuelle politiske begivenheder i landet.

Mødet blev afholdt i en lille biografsal
Han lagde først og fremmest vægt på, at det specielle ved Venezuela ikke kun er Chavez hårde taler imod Bush (som er blevet dækket massivt i den internationale presse), men også – og især – en massiv politisk og social bevægelse fra neden, hvor millioner af venezuelanere, for første gang i deres liv er blevet involveret i politik.

Andreas fortalte i detaljer om græsrodsbevægelser i Venezuela: Om bevægelsen for arbejderkontrol og fabriksbesættelser, om de landløse bønders bevægelse, om de studerendes masseaktioner imod stigninger i bustaksterne, osv. Samtidig gav han et kort oprids af baggrunden for revolutionen – af Caracazo-opstanden i 1989, det mislykkede militær-kup fra Chavez i 1992, valget af Chavez i 1998 og det mislykkede kup-forsøg i 2002.

Efter denne tale og en kort pause, hvor snakken gik ivrigt om emnet, med flere spørgsmål, blev mini-biografen sat i brug med den berømte dokumentar-film ”The revolution will not be televised”.- Denne dokumentar blev optaget af et irsk TV-hold, som var i Caracas under det mislykkede kup i april 2002, da den rige overklasse forsøgte at vælte Chavez. Den giver en fascinerende skildring af begivenhederne, helt tæt på.

Dokumentaren efterlod et stærkt indtryk hos alle. Da den sluttede og vi var på vej ud af lokalet, var der en der sagde ”Er det så nu vi omringer rådhuset?!” (i dokumentaren omringer titusinder af venezuelanere præsidentpaladset og kræver Chávez genindsat).

Der var god interesse for Venezuela-materialer


Efter mødet var der flere der gav deres kontaktoplysninger, så de er informerede om nye aktiviteter i HoV-kampagnen og flere købte pjecer om Venezuela, osv.

Dette møde var en rigtig god start på Hands Off Venezuela møderækken. Kun ved at optrappe den slags solidaritetsarbejde og fortælle sandheden om hvad der sker i Venezuela, kan vi gå imod mainstream-mediernes løgne og fordrejninger.

Den anbefalingsværdige dokumentar-film, The revolution will not be televised, kan downloades gratis på hjemmesiden Venezuela en videos (med engelske undertekster).

Se planen over de andre møder i Hands Off Venezuelas møderække

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.