(Læs særavisen i pdf eller se mere om situationen i kommunerne på vores tema-side.)

Arbejderbevægelsen blev skabt for 150 år siden, for at kunne forene og lede arbejderne, i kampe som den vi nu ser i Roskilde. Fagforeningerne startede som kamporganisationer, som det direkte udtryk for arbejderklassens interesser. Socialistisk Standpunkt kæmper for at de vender tilbage til denne linje.

Kampene i Roskilde viser om noget vejen frem for arbejderbevægelsen. Den må gå i spidsen og kæmpe for medlemmernes interesser. I al for lang tid har man, fra toppen af fagbevægelsen, mere eller mindre passivt set på, mens arbejdspresset er steget og arbejdsforholdene er blevet forværret.

Desværre er det også mange steder set at arbejderpartier har været med til at skære ned på velfærden. Men arbejderpartierne er blevet skabt for at kæmpe for bedre velfærd - ikke for at gennemføre besparelser på ansatte, ældre, børn og unge.

Nogle har afskrevet arbejderpartierne fordi at ledelsen i samarbejde med de borgerlige har været med til at skære ned. I øjeblikket bliver hverken toppen af fagbevægelsen eller arbejderpartierne styret af folk der kæmper medlemmernes sag.

Derfor er der et massivt behov for, at vinde arbejderklassens organisationer tilbage til arbejderne, tilbage til arbejderpolitik – en socialistisk politik.

Det kræver organisering, og det kræver at vi sætter os ind i arbejderklassens tidligere erfaringer. For, som man siger, den der ikke lærer af historien, er dømt til at gentage den.

Derfor organiserer vi os i Socialistisk Standpunkt, ikke som et nyt parti, men som en bevidst tendens i arbejderbevægelsen. Og vi opfordrer dig, som vil kæmpe for bedre forhold i din hverdag, samt for at bringe de socialistiske ideer tilbage i arbejderbevægelsen, til at gå med!

Læs mere om Socialistisk Standpunkt på www.marxist.dk. Du kan også kontakte ved hjælp af slippen i bunden af siden.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.