(Reklame bragt ved bogens udgivelse 1. maj 2006)

1. maj er arbejderklassens internationale kampdag. Overalt i verden organiserer den internationale arbejderbevægelse arrangementer, der viser at kampen mod kapitalismen og for anstændige forhold for arbejderne fortsætter. Men 1. maj 2006 byder også på en genudgivelse!

Socialistisk Standpunkt genudgiver Leon Trotskijs bog Revolutionen Forrådt. Denne bog er en af de få af Trotskijs bøger, der er blevet oversat til dansk. Men den har i årtier været umulig at få fat på, medmindre man var heldig at finde den på støvede hylder i et antikvariat.
Ligeså har mange af de andre af marxismens klassikere af Marx, Engels, Lenin og Trotskij været næsten umulige at finde. Og det er en skam. For efterhånden er det ved at gå op for flere og flere, at den globale kapitalisme kun kan byde på nedskæringer, øget arbejdspres, undertrykkelse og krig. Med genudgivelsen af Revolutionen Forrådt bliver bogen nu igen tilgængelig for det voksende lag af arbejdere og unge, der stiller spørgsmålstegn ved kapitalismens ”lyk-saligheder”.

De borgerlige bliver ved at påstå, at socialisme er utopi, og at det nødvendigvis vil ende i undertrykkende diktaturer – ”bare se på Sovjetunionen”. Med disse ord håber de på at afskrække arbejdere og unge fra at søge alternative svar og acceptere den verden, vi har i dag. Revolutionen Forrådt til gengæld forklarer hvorfor Sovjetunionen degenererede, og ikke mindst hvad der skulle til for at genindføre det arbejderdemokrati, som den russiske revolution indførte.

Revolutionen forrådt er et mesterværk, som fortjener at blive læst af alle aktive i arbejderbevægelsen. Det er vigtigt at forstå hvordan den første arbejdermagt kunne ende i bureaukrati og senere genindførsel af kapitalisme. Kun ved at forstå læren om degenereringen af Sovjetunionen er det muligt at kæmpe for en socialistisk verden.

At kæmpe mod kapitalisme uden at bevæbne sig med de marxistiske ideer, svarer til at gå i krig uden våben. Socialistisk Standpunkt vil bestræbe sig på at gøre de marxistiske klassikere tilgængelige for det voksende lag af unge og arbejdere, der leder efter svar på, hvordan vi bekæmper kapitalismen. Genudgivelsen af Revolutionen Forrådt er bare starten.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.