Mere end 100.000 demonstrerede d. 17. maj landet over. Vi har her talt med et par stykker fra demonstrationen. Læs mere om kampen for velfærden på vores 17. maj tema-side.

Signe Hagel Andersen, formand for Sygeplejestuderende Landssammenslutning (download mp3)

Hvorfor protesterer du her i dag?
Vi er på gaden i dag fordi, vi er lidt bekymrede i forhold til de forringelser omkring SU’en. Fordi vi er bange for, at det kan betyde, at vi får færre sygeplejersker på lang sigt, da de forslag kan gøre det svært at få rekrutteret nok og man også får et større frafald på vores uddannelse.Signe Hagel Andersen, SLS's formand, var også
en af talerne på Vor Frues Plads, hvor elever
og studerende i København mødtes.

Tror du så, at man får vores krav om at tage forringelserne af bordet igennem her i dag?
Det regner jeg da med, vi gør. Jeg synes i hvert fald, at kampen fortsætter, indtil vi får dem af, fordi det holder ikke i forhold til det velfærdssamfund, vi gerne vil have.

Hvis Fogh så ikke tager forringelserne af bordet, synes du så, at man skal opfordre til at lave nye aktioner eller strejke nogle steder for at sætte magt bag ordene?
Vi skal da kigge på hvad, der er sket i dag, og hvordan det ser ud. Og finde ud af allerede fra i morgen hvad man kan gøre. Jeg synes, det er svært at sige, hvad man konkret kan gøre lige nu, men jeg synes da ikke bare, at man skal gå hjem og så sige, at det var den dag.

Lasse, møbelsnedker

Hvad mener du, at man skal man gøre efter i dag?
Jeg synes, at man skal gå hjem og tænke over hvorfor, der var så mange mennesker i dag, og så skal man sættes sit kryds et andet sted næste gang.

Hvad med helt konkret i forbindelse med de her velfærdsforhandlinger, hvis nu Fogh ikke trækker forslagene tilbage, skal man prøve at mobilisere til en ny aktionsdag?
Jeg synes, at man skal prøve at vælte regeringen, for siden de er kommet til, har de ikke gjort andet end at fucke Danmark op. Skabe større ulighed og gået efter samfundets laveste borgere eller hvad man nu siger. Så nu kommer jeg lidt på Christiania, og der har de været rigtig meget. Måske ikke Anders Fogh, men i hvert fald politiet har været der og lagt folk i benlås osv., det har ellers været rigtig hyggeligt.

Hvad kan man konkret gøre for at føre kampen videre - skal for man for eksempel strejke?
Jeg synes, at man skulle lave en række demonstrationer. Og så lave det lidt mere velkoordineret med pressen og så noget, fordi jeg vil vædde med, at når vi kommer hjem i aften og se det her på fjernsyn, så kommer der måske 26 sekunder med det her, og så kommer der et eller med en Roklub, der har bygget et Vikingeskib eller sådan noget. Det bliver nyheden i aften.

Leslie Gammelgaard, stiladsarbejder, 3F

Hvordan mener du, at man skal føre kampen videre herefter i dag?
Jeg mener, at vi skal køre den hårdere på.

I Socialistisk Standpunkt har vi en parole om 24-timers generalstrejke, hvad mener du om den?
Den er fair nok. Men jeg mener selvfølgelig, at vi bliver nødt til at have et udspil fra tosserne der inde, og jeg mener tosserne, for at vi kan køre det videre for at få en debat igen. Men alting det rammer jo også mig.

Hvis Fogh fastholder nedskæringerne, så er det strejker eller hvad?
Ja.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.