Stem på et arbejderparti - Kræv arbejderpolitik
For en arbejderregering på et socialistisk program.


Såkaldte politiske "rådgivere" har rådet ledelsen af Socialdemokratiet til at appellere til "midtervælgerne". Dette skal efter deres mening ske ved at efterligne de borgerlige partier så meget som muligt. Men dette er et meget dårligt råd. Det er netop en sådan strategi der vil bane vejen for et genvalg af den borgerlige regering. Det var Socialdemokratiets top der banede vejen for den borgerlige regering i 2001, blandt andet ved at efterligne Dansk Folkepartis indvandrerpolitik.

For hver gang Socialdemokratiets ledelse har gået et skridt mod de borgerlige har de mistet stemmer. Der er ingen grund til at lave Socialdemokratiet om til er borgerligt parti, vi har allerede masser af den slags. Den eneste måde Socialdemokratiet kan genvinde tilliden hos de tusinder der har vendt partiet ryggen er ved at stoppe med at føre borgerlig politik. Socialdemokratiet blev stiftet for at varetage den danske arbejderklasses interesser ved at føre arbejderpolitik. Det var dette der gav partiet opbakning og gjorde det til det største parti i Danmark. Kun ved at vise et reelt alternativ til de borgerlige vil de vinde opbakningen tilbage.

Socialdemokratiet bør gå til valg på et program det vil forbedre forholdene for flertallet af befolkningen:

Stop for udflytning af arbejdspladser!
Det kan ikke være danske arbejdere der skal betale for at virksomhedsejere vil flytte produktionen til lande hvor arbejderne har endnu dårligere forhold. Nationalisering af alle udflytningstruede virksomheder, styret af de ansatte, fagforeningerne og staten.

arbejde til alle!
Kapitalisternes snak om "naturlig" arbejdsløshed er en dårlig undskyldning for et system der ikke er i stand til at opfylde en basal rettighed: retten til arbejde. Hundredetusinder i Danmark er uden arbejde. Det foregår samtidig med at den offentlige og private sektor oplever et massivt arbejdspres. På den ene side findes der folk uden arbejde, på den anden side folk der slider sig selv ned under et stigende arbejdspres. Derfor bør en arbejderregering med det samme ansætte de folk der er brug for i den offentlige sektor og sænke arbejdstiden til 30 timer om ugen med fuld løn og personale kompensation.

Boliger til alle!
Samtidig med at der er arbejdsløse bygningshåndværkere er der titusinder der mangler en bolig. Der er ventetider på op til 30 år til en almennyttig bolig. Dette har været med til at priserne på ejerboliger er steget meget kraftigt. Dette tvinger folk til at sætte sig i dyb gæld, bare for at have et sted at bo. Gælden i ejerboliger er steget fra 37 pct. i 1995 til 78 pct. i 2003. Bankerne indføre afdragsfri lån og lignende, hvilket lokker pengesvage familier til at optage store lån for at kunne få en bolig. Disse familier kan kun klare afdragene hvis de har to lønindkomster. Dermed vil arbejdsløshed være en endnu større katastrofe for disse familier. Mens bankerne og ejendomsmæglerne skovler penge ind må flere og flere se størstedelen af deres løn gå til afdrag. En arbejderregering må derfor igangsætte et omfangsrigt boligbyggeri af almennyttige boliger der er til at betale. I øjeblikket bygger entreprenørvirksomhederne dyre ejerlejligheder som for en stor del ikke kan lejes ud. Disse må tvinges til at bygge gode og betalelige boliger og eller må staten overtage virksomhederne og selv gøre det. Samtidig må bankerne tvinges til at
eftergive gælden til de arbejderfamilier der i øjeblikket sidder i bundløs gæld.

Fri adgang til uddannelse og de økonomiske muligheder for det!
På gymnasier, folkeskoler, handelsskoler, tekniske skoler og universiteter kan man konstant mærke den borgerlige regerings kolde ånde i nakken. I mange gymnasieklasser sidder man nu op mod 31 elever i hver klasse, hvilket giver mindre tid til især de svageste elever. De vil også angribe SU´en, som i forvejen ikke er for høj. Stop alle nedskæringer på uddannelse. Højere SU svarende til mindstelønnen til alle. Sænk klassekvotienterne til 24. Indfør en arbejdsmiljølov, der også omfatter elever.

Bryd med kapitalismen!
Mange vil mene at disse krav er urealistiske. Men det er de kun i et kapitalistisk system. Men hvis kapitalisme betyder udflytning af arbejdspladser, arbejdsløshed, boligløshed, stigende gæld og dårlig uddannelse så må man spørge hvad man kan bruge det kapitalistiske system til. Der er kæmpe rigdomme i samfundet. De er bare forsamlet i hænderne på en lille gruppe kapitalister der kontrollere de største virksomheder og banker. Den eneste vej frem er at arbejderne overtager disse virksomheder og banker og sætter dem under deres egen ledelse og kontrol. En ny arbejderregering må sætte disse krav på dagsordenen som den eneste måde at sikre det danske velfærdssamfund på.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.