Torsdag den 12. december blev den tyske oversættelse af Reason in Revolt præsenteret ved det østrigske LO's (ÖGB's) politiske skole i Wien. Hugo Pepper, en kendt østrigsk fagforeningsaktivist, bød begivenheden velkommen. Andreas Wolf var på talerstolen som repræsentant for redaktørerne af den tyske udgave (og af den marxistiske avis Der Funke). Hovedtaleren var Alan Woods, der sammen med Ted Grant er forfatter til Reason in Revolt. Han talte for et publikum på ca. 120 deltagere, hovedsageligt aktivister fra Socialdemokratiets ungdom, faglige tillidsfolk og unge studerende.

På basis af konkrete eksempler fra naturvidenskaben demonstrerede Alan Woods marxismens filosofis, den dialektiske materialismes, gyldighed. Derudover kom han ind på et emne, som også Hugo Pepper talte om i åbningstalen. Alan Woods citerede Karl Marx: "Filosofferne har indtil nu fortolket verden, men det vigtige er at ændre den". Med dette citat forbandt han idéerne inden for naturvidenskaber som geologi, biologi og så videre med den sociale virkelighed i dag, og med det kapitalistiske samfunds modsætninger.

I modsætning til mange andre begivenheder på venstrefløjen blev præsentationen af Reason in Revolt ikke fulgt af klagesang om arbejderklassens sløvhed eller knæfald for den herskende klasse. Alan Woods argumenterede imod disse fordomme og forklarede den dialektiske proces, som det er at skabe en politisk bevidsthed hos masserne. På grund af Alans entusiastiske og fascinerende tale gled tiden ubemærket forbi. Derfor var der ikke megen tid til debat i åbent plenum. Manglen på tid holdt dog ikke de interesserede tilbage. Efter seancen blev over hundrede tilbage i baren på skolen for at tale om, debattere og diskutere bogen, dens indhold og Alans tale.

Denne begivenhed markerede en flyvende start for den tyske Reason in Revolt-kampagne. Der Funke's støtter vil organisere møder for at præsentere bogen til et bredere publikum. Der er allerede etableret studie- og diskussionskredse på adskillige universiteter i Østrig.

To succesfulde møder i Linz

Som en del af boglanceringen i Østrig talte Alan Woods også i Linz, den største industriby i Østrig. Han talte ved to møder. Om morgenen fredag den 13. talte han på en handelsskole, HAK Afhof. Dette er ikke et publikum, man normalt ville forvente, ville være positivt indstillede over for revolutionære idéer. Ikke deso mindre var der mange sympatiske reaktioner blandt de 250 fremmødte studerende. En række studerende havde allerede købt bogen, og de er nu involverede i de nye studiekredse, som marxisterne har organiseret. Selv en af underviserne købte bogen efter mødet. Selve mødet var organiseret af en marxist fra Der Funke, der er formand for elevrådet.

Om aftenen havde marxisterne organiseret et møde, hvor Alan talte foran 40 aktivister fra Socialdemokratiets ungdom. Mange af de unge havde forinden diskuteret bogen i studiekredse. Med Alans tale og den intense diskussion, der fulgte efter, varede mødet tre timer, uden synlig træthed hos nogen. Det var meget inspirerende for alle de unge aktivister. Det understregede endnu en gang, at alle de politiske aktiviteter, som marxisterne i masseorganisationerne beskæftiger sig med (som antinazi-kampagne, antikrigsaktiviteterne og bevægelserne på skolerne for offentlig finansieret uddannelse) og det generelle politiske perspektiv, hviler på et sundt filosofisk grundlag - på grundlag af dialektisk materialisme.

Læs Reason in Revolt on-line (på engelsk) eller bestil den via Socialistisk Standpunkt.

Yderligere information

Denne side bruger cookies. Du kan se mere om dem HERVed din fortsatte brug af vores side accepterer du vores Persondatapolitik.