Studerende på KUA forsvarer SU med blokade




2 minutter

Mandag var der møde på Københavns Universitet på Amager (KUA) i Histories café, Finnerup Lade, om kampen mod SU-forringelserne. Der var omkring 30 studerende til stede, og jeg fik at vide, at der ugen før var blevet holdt et møde med 40-50 deltagende, som jeg desværre ikke havde hørt om før.

På mødet mandag blev det til at starte med diskuteret, hvorvidt vi skulle vente med at organisere en blokade, til regeringen havde fremlagt et forslag om SU-nedskæringer. Der var bred enighed om, at en sådan venten bare ville give regeringen et indtryk af, at de kunne gennemføre forslaget, uden at blive mødt med nogen væsentlig modstand.

Det blev derfor besluttet med overvældende flertal, at Det Humanistiske Fakultet laver en blokade på Administrationen og Historie, på torsdag den 19. februar, fra kl. 7 om morgenen. Med endnu større flertal besluttede vi, at dette ikke skulle hindre os i at blokere igen, hvis forslaget bliver fremlagt af regeringen, og at en sådan blokade i så fald kommer til at være endnu større.

Der var rigtig god stemning på mødet, og der blev koordineret aktivitetsgrupper til at stå for de forskellige områder. Det blev sagt flere gange, at der var en opfattelse af, at folk på de forskellige studier var parate til at gøre noget for at forsvare SU’en, men at folk bare ventede på, at der var nogen, der tog et lederskab – så ville de studerende følge med.

Der var også en diskussion af, hvorvidt man skulle kontakte arbejderpartierne SF, Socialdemokraterne og Enhedslisten, for at presse dem til at tage kraftigt afstand fra en forringelse af SU’en, og støtte op om blokaden, og hvorvidt man skulle kontakte folk i fagbevægelsen, for at få dem til at lave støtteresolutioner og sympatistrejker. En af konklusionerne blev, at man skulle prøve at tage kontakt til så mange folk, man kunne, for at få en bred opbakning til blokaden.