Verden set med hånden – nr. 33




1 minut

Tyskland
Den 21. oktober deltog over 220.000 mennesker i landsdækkende demonstration i Tyskland, for at protestere mod den siddende regerings reformpolitik.

Tusinder af undervisningsarbejdere samledes i Berlin, Frankfurt og andre steder i Tyskland for at protestere mod den såkaldte “reform-poltik” ledet af Kansler Angela Merkel og med slogans som; “Det burde være bedre … for alle!”. Også Gerwerkschaft Erziehung und Wissenschaft (GEW), som svarer til det danske LO, støttede demonstrationen.

Formanden for GEW, Ulrich Thöne. Udtalte: “Doktorens datter går på en type skole, mens arbejderens søn går på en anden.” Sidst gjorde han opmærksom på, at “der ikke er et andet land i Verden hvor uddannelsesarbejderne er så dårligt uddannede og lønnet som i Tyskland.”

Lula genvalgt I Brasilien
I starten af November vandt Lula fra PT valget I Brasilien mod mod den højreorienterede kandidat Alckmin.
Han opnåede 58 mio. stemmer mod højrefløjens 37 mio. Hvilket svarer til 60,83% mod 39,2%. Kandidaten fra PT fik flertal i 20 ud 27 stater og 4 ud af de 5 regioner, som deler landet.

Lula opnåede næsten absolute flertal i første valgrunde, men fik 12 mio. Flere stemmer i anden valgrunde i forhold til første – 2 mio. mere end den samlede venstrefløj fik i første valgrunde. Dermed opnåede han den største valgsejr nogensinde i Brasilien.

Han vandt de mange flere stemmer ved at angribe højrefløjens kandidat for at ville privatisere og forringe forholdene for de fattige.