Gruppeeksamen tilbage NU




2 minutter

Gruppeeksamen tilbage NU
Regeringen valgte at afskaffe gruppeeksamen i sommeren 2005, oveni alle de nedskæringer den allerede har lavet. Det har samlet mange elever i kampen om at få den tilbage, nu er DSE (Danske Skoleelever) hoppet med på vognen og har lanceret en stor kampagne for at få eksamen tilbage.

Gruppeeksamen må bevares af flere grunde; for at bibeholde samarbejdet og solidariteten mellem elever, både til eksamen og i det daglige, og også for at støtte elever der har svært ved at gå til eksamen. Hvis man hellere vil gå til eksamen individuelt bør man selvfølgelig også have mulighed for det.

Denne kampagne og demonstration er derfor rigtig positiv. Og at DSE er gået med i kampen er godt – det manglede da også bare – det er jo vores organisation.

Kampen er ikke slut
Men kampen slutter ikke her: Vi håber på at denne kampagne vil rokke ved Bertel Haarder og regeringens beslutninger, sammen med de 42.000 underskrifter og de mange forhandlinger der har været. Men vi har set før, at en enkelt dags demonstration ikke er nok – hvis ikke vi vinder nu må kampen fortsætte. Især hvis politikerne ved at vi efter i dag bare går hjem igen, så behøver de jo ikke ændre deres politik.

Derfor må vi diskutere, hvordan vi vinder – ude på skolerne og fælles. Ude på skolerne må vi diskutere hvad vi gør nu. Vi må lægge en plan for kampen.

DSE er valgt til at repræsentere os – de må gå forrest i kampen for vores krav.

Den eneste måde vi kan vinde, er ved at kæmpe fælles.

Vi står ikke alene
Vi må have resten af eleverne og de studerende med. For det første har Bertel Haarder afskaffet gruppeeksamen på alle uddannelser, så ikke engang efter folkeskolen, i f.eks, gymnasiet og på universiteterne kan vi gå op i grupper. De andre elever og studerende har også protesteret over afskaffelsen af gruppeeksamen, og andre forringelser – vi er stærkest, hvis vi kæmper sammen.
Lærerne har også været ude og demonstrere og protestere, dem må vi have med i fælles kamp, for en ordentlig uddannelse.

I dag demonstrerer vi imod afskaffelsen af gruppeeksamen, men der er masser af problemer at tage fat i. Regeringen har været skyld i utallige nedskæringer de sidste mange år.

D. 17. maj planlægger gymnasieleverne, fagforeningerne, DSU, SFU og SUF og alle mulige andre en kæmpe demonstration mod regeringens nedskæringer på velfærden. Kampen for en ordentlig uddannelse er en del af denne kamp.

Som skoleelever må vi gå med i kampen, og opfordre fagforeningerne til at kæmpe for en ordentlig uddannelse – det er jo deres børn det går ud over.

Bevar gruppeeksamen
For en bedre uddannelse
Fortsæt kampen til vi vinder
For fælles kamp

Læs også vores løbesedel til demonstrationen i pdf.